Na ovogodišnjem Splitskom festivalu predstaviti će se i Goran Karan, Tedi Spalato i klapa Sv.Juraj HRM zajedničkom izvedbom nove pjesme "Kuća naše pisme"!

"Kuća naše pisme" je priča o Dalmaciji, pjesma koja stihovima i glazbom slavi neprolaznu ljepotu našeg kraja. To je pjesma koja pjeva o onome najboljem što smo naslijedili od prošlih generacija i onom što nam valja sačuvati i s ljubavlju ostaviti za one koji će doći poslije nas.

"Kuća naše pisme" je sjajna glazbena suradnja legendarnog trubadura Tedija Spalata, izvrsne klape Sveti Juraj HRM i ovogodišnjeg dobitnika nagrade Porin, Gorana Karana, koji je autor glazbe i stihova ove pjesme.

Originalan i bogat aranžman, kao i vrhunska produkcija, djelo su meštra Nikše Bratoša, a vokalni aranžman za klapu je osmislio Mario Božić, umjetnički voditelj klape Sveti Juraj HRM.

- Želio sam aranžmanom povezati sve niti dalmatinske tradicijske muzikalnosti, a produkcijom dati ono što u glazbi imamo danas, i, nadam se, sutra. Goran i Tedi su dali dvije sasvim različite, a istovremeno nevjerovatno skladne i povezane izvedbe, bilo je zadovoljstvo biti dijelom stvaranja ove pjesme i oslikavanja njenog zvučnog krajolika- rekao je aranžer Nikša Bratoš.

 

 M.B.