U organizaciji župa Drvar i Bosansko Grahovo, 50-ak djece i mladih iz ta dva grada ljetovat će od 30. kolovoza do 5. rujna u Postirama na otoku Braču. Plod je to posjeta Bosanskom Grahovu izaslanstva župe Postira 8. kolovoza, na komemoraciji za ubijenog grahovskog župnika don Jurja Gospodnetića, koji bio rodom iz toga mjesta na otoku Braču.

Djeca i mladi iz Drvara i Grahova bit će smješteni u Duhovno-pastoralnom centru župe Postira u kojemu preko ljeta na duhovnim kampovima boravi katolička mladež iz Zagreba predvođena salezijancem don Damirom Stojićem.

Mladi gosti iz Drvara i Grahova u Postira stižu kasno popodne u nedjelju 30. kolovoza gdje će sa svojim župnikom don Davorom Klečinom sudjelovati na nedjeljnoj misi u 19.30 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

Ljetovanje te skupine mladih u Postirama bit će također svojevrsni duhovni kamp jer će osim kupanja na moru mladi imati i duhovne točke, a slobodno vrijeme provest će u rekreaciji i igri s animatorima.

Duhovni lik koji povezuje Postira s jedne, te Grahovo i Drvar s druge strane je don Juraj Gospodnetić, jer su Postira mjesto njegova rođenja a Bosansko Grahovo mjesto njegova mučeništva. I ovaj boravak gostiju iz Banjolučke biskupije bit će prilika da se međusobno povežu sva mjesta vezana za život don Jurja Gospodnetića, ali i da se vjernici na otoku Braču još bolje upoznaju s njegovim svijetlim likom, što posebno dobiva na značaju u sadašnjem vremenu kad je Sveta Stolica dala dopuštenje da se pokrene postupak za beatifikaciju četvorice svećenika Banjolučke biskupije ubijenih u II. svjetskom ratu, među kojima je i grahovski župnik don Juraj Gospodnetić.

 

M.B.