Predstavnici riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina i Nikola Ivaniš, uz potporu Novog lista, okomili su se na HDZ tvrdeći kako ova stranka navodno podgrijava "huškačku atmosferu" i "fašizaciju društva".

Predsjednica riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina izrazila je zabrinutost "sve učestalijim pojavama fašističkih ispada i netolerancije", ocijenivši da bi "gotovo svaki dan trebalo pretvoriti u dan borbe protiv fašizma".

- HDZ-ovci se nastoje prikazati kao uljuđeni političari, umivaju imidž stranke, a u stvari podgrijavaju huškačku atmosferu. Tomislav Karamarko se grli i gostuje u emisiji deklariranog nacista, predsjednica ga zove na inauguraciju, ne osuđuje skandiranje »Za dom spremni« na utakmici hrvatske reprezentacije, već to ocjenjuje veličanstvenom atmosferom. Umjesto da se digne i napusti stadion u znak prosvjeda. I onda se svi zajedno čude svastici na poljudskom stadionu. Cijenjeni novinari dobijaju otkaze ili im se prijeti otkazima. Očito je riječ o fašizaciji društva - kazala je Mičić Badurina u izjavi za riječki Novi list.

Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš otišao je toliko daleko da tvrdi kako je "cijela zemlja isprejana nacističkim križevima i slovima »U«", dodajući kako "zbog svega toga Rijeci trebaju Frljić i Blažević i angažirano antifašističko kazalište".

- Za dom spremni se proglašava poticajnim navijanjem na stadionima. Hrvatska nikako ne može proći katarzu, kao što je to slučaj u Njemačkoj gdje su i desne vlade antifašističke. Kad je riječ o HDZ-u, dok dio stranke polaže vijence antifašistima, drugi dio se grli s deklariranim nacistom. Upravo zbog svega toga Rijeci trebaju Frljić i Blažević jer nam treba angažirano antifašističko kazalište. Na djelu je puzajući fašizam koji je podigao glavu - rekao je Ivaniš u izjavi za Novi list.

Činjenica da je u Titovoj Jugoslaviji homoseksualnost, koju Frljić promovira, do 1977. bila definirana kao kazneno djelo, riječke PGS-ovce ne zabrinjava - oni su odlučili podržati tezu da je drug Tito bio gorljivi zagovornik prava homoseksualaca, I to je tako!

Drugo je pitanje što je to notorna laž, kao što su uostalom lažne i njihove optužbe o "fašizaciji Hrvatske"

 

M.M.