Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač pozvao je hrvatsku Vladu da od Vlade Srbije zatraži osudu huškačkog govora ministra Aleksandra Vulina u Jadovnom, naglasivši kako je nedopustivo da se na tlu Hrvatske vrijeđa kardinala Alojzija Stepinca, koji je u Drugom svjetskom ratu spasio mnoge Srbe, Židove i druge.

-Nedopustivo je da se na komemoraciji na tlu Hrvatske huška i vrijeđa kardinala Alojzija Stepinca, za kojeg je utvrđeno da je spasio mnoge Židove, Srbe i druge koji su bili proganjani za vrijeme Drugog svjetskog rata - rekao je Kovač.

Kovač se osvrnuo i na predstojeće parlamentarne izbore, ocijenivši da je vladajuća koalicija predvođena SDP-om Hrvatsku doveli na rub gospodarske propasti.

Govoreći o stanju u Hrvatskoj ustvrdio je da su vladajući u strahu od gubitka izbora odlučili voditi kampanju u kojoj se friziraju gospodarske statistike te se izmišlja navodni fašizam u Hrvatskoj.

Dodao je kako će HDZ, nasuprot tome hrvatskim građanima ponuditi program za gospodarski spas koji će zaustaviti alarmantno iseljavanje mahom mlađih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske.

 

M.M.