Poteze Milanovićeve Vlade, koji po nekim medijima među Hrvatskom i Srbijom izazivaju i mali diplomatski rat,  kritizirao je i saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević.

Podsjetio je kako od početka ove krize u najvećoj oporbenoj stranci traže od vlade da zatvori ilegalne prijelaze, a zadrži otvorenima legalne prijelaze.

-Nažalost, nakon osam dana imamo obrnutu situaciju. To da su zatvoreni legalni prijelazi, a ljudi preko polja ulaze u Hrvatsku - rekao je HDZ-ov zastupnik.

Ukazao je kako je očito da zbog predizborne kampanje premijer Milanović nanosi veliku štetu i hrvatskom i europskom gospodarstvu.

-Potpuno smo uvjereni da će zbog štete koju nanosi Milanović, vrlo brzo popustiti pritiscima i onda će to nazvati planom D svoje vlade - zaključio je Milošević.

>>

Podsjetimo, Hrvatska gospodarska komora zatražila je u utorak otvaranje granica kako bi se "sprijecila katastrofa za hrvatsko gospodarstvo, koje je ionako na koljenima".

Na neodrživost ovakvog stanja upozorili su u četvrtak i iz udruge Hrvatski izvoznici (HIZ).

'Smatramo da treba pronaći dugoročno rješenje na obostrano zadovoljstvo kako bi se robni promet između dviju zemalja ponovno normalizirao. Duži tijek trenutne situacije dovest će u pitanje opstanak postojećih ugovorenih poslovnih odnosa kao i ugovaranja novih poslova što će uzrokovati velike štete za hrvatske izvozne tvrtke, te ujedno i za hrvatsko gospodarstvo', priopćili su u četvrtak iz udruge Hrvatski izvoznici (HIZ).

M.M.