Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić bio je pun hvale za svog nasljednika Vlahu Orepića.

-Što se tiče nasljednika, ne poznam ga, drago mi je da smo bili suborci, poštujem ga, tada je bilo teško, i vjerujem da je osoba koja ima ugled. Bit će bolje rješenje od svih onih koji su se okušali kao probni baloni - istaknuo je Ostojić.

Nakon javnih rasprava s Nikolom Grmojom oko navodne primjene operativno-tehničkih mjera nad Božom Petrovom ovim potezom, za koji je osobno Petrov priznao da je posljedica njegovog insiistiranja, tehnički ministar je vrlo zadovoljan.

-Ako sam svojim upozorenjima uspio da ne dođu oni, onda mi je drago. Vjerujem da će poštovati zakone RH. Sa svoje strane prenijet ću mu iskustvo koje sam stekao dosad u upravljanju migrantskom krizom - rekao je Ostojić dodavši da mu je žao što više neće upravljati migrantskom krizom.

Ostojić je upoznao novinare da posalo pismo europskom povjereniku za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitrisu Avramopoulosu te zatražio da u MUP-u

-Malo jesam preventivno djelovao, ali ne bez razloga već kad netko javno izražava da ima namjeru kadrovirati, mjenjat one koje su transparetno i u skladu sa zakonm koji je donio Karamarko imenovani na natječaju“, rekao je Ostojić, propustivši podsjetiti da je upravo on odmah nakon izbora smjenio sve one koje je njegov prethodinik imenovao.

Ostojić je također kazao i da je na sastanku s načelnicima i vodstvom policije rekao da su svi oni izabrani sukladno Zakonu o policiji i temeljem natječaja, da njihovi mandati ne ističu prije svibnja 2017. i da nitko nema pravo tražiti od njih ili raditi pristisak na eventulano micanje s tih pizicija.

Tehnički ministar unutarnjih poslova je međutim propustio podsjetiti da je upravo on odmah nakon parlamentarnih izbora i dolaska na čelu MUP-a smjenio sve one koje je njegov prethodinik imenovao.

 

M.M.