12.03. tmuran, kišovit, pravi ožujski dan u Sisku pretvorio se u jednu prekrasnu priču u njedrima sisačke biskupije, uz blagoslov našeg dragog, hrvatskog biskupa Vlade Košića.

Prava, hrvatska domoljubna priča uvijek počinje molitvom, sklopljenim rukama na jednostavnoj, tečnoj svetoj misi koja duboko smisleno odeđuje cijeli dan i godine koje teku pred nama, određuje i bira riječi i misli, djela i poruke koje treba poslati i pokloniti ih svim ljudima dobre volje.

Nakon lavine govora mržnje koja se obrušila na HNES i HŽD iz umova, pera i usta bezumnih siromaha koji nikada nisu i ne će razumjeti praiskonski nukleus hrvatskog domoljublja, nakon sukljanja vatre praznine iz njihovih praznih duša, uslijedio je tipičan hrvatski domoljubni odgovor.

Spremniji smo no nikada do sada braniti ugroženu nam dragu Domovinu!

Gledali smo šutke slike razorenih crkava, župnih dvorova, kapelica, križeva sisačke biskupije, gledali smo ih u sjaju postojanja i u ništavilu razaranja, razorenih od istih onih rušitelja koji se i danas usuđuju obrušavati na narod, poput lešinara, misleći da smo zatrti i mrtvi.

Sve do jedne svetinje sravnili su sa zemljom i ostala je samo hrvatska ledina, spaljena zemlja.

Previše je osušene i žive krvi u tim hrvatskim domoljubnim potocima, krvi koja ne dopušta zaborav zbog mrtvih, živih i još nerođenih Hrvatica i Hrvata, koji zaslužuju mir i ljepotu Domovine u zagrljaju Kristove i Stepinčeve zemlje.

Ljudi su plakali, kada je više nego stopostotni invalid i branitelj Domovine Mario Filipi zapjevao tužnu pjesmu s besmrtnim i vječnim porukama.

„Iz moje krvi raste trava“!

Nevenka Nekić ta jaka žena, Hrvatica, predstavila je svoju knjigu „Jaka“, baš kakva je i ona sama i donjela nam je znakovitu poruku. Trebaju nam mladi, jaki, domoljubni, pametni Hrvati i Hrvatice koji će udahnuti novi optimizam i novi duh snage našim umnim ljudima poput Šeparovića, Tomca, Debelića, Pečarića, Belje, Marije Peakić Mikuljan..... Trebaju nam novi stupovi sadržajnog domoljublja, oni koji će učvrstiti i nositi svojim mladenačkim idejama ove hrabre ljude, što na svojim plečima vuku cijelu ovu povijesnu misao.

Domoljublje nikada nije i ne može ostarjeti, mudrost je vječna, a mladost se mora ovjenčati mudrošću u jednom zajedništvu ljubavi i poštovanja.

Nije li povijesna misao zauvijek raskrstiti sa zločincem Titom i njegovim monstruoznim diktatorskim, komunističkim režimom? Nije li povijesna misao prokazati i osuditi sve veleizdajnike hrvatskih nacionalnih interesa?

Rušitelji naših crkava, mrzitelji života koji klija u hrvatskim srcima, znaju da je to što radi HNES i HŽD povijesna misija i zbog toga i bljuju vatru mržnje obrušavajući se na svaku slobodnoumnu riječ koja u sebi krije zametak novih rođenja. Novog rođenja Hrvatske!

Naš odgovor je jednostavan! Ne možete nas ovaj put zaustaviti!

Spremniji smo no ikada!

„Ako ste mislili da smo se predali, uplašili, ako ste mislili da smo završili s Titom koji je vama najbolje što je ova zemlja imala, grdno se varate“.

Tito će doživjeti svoju povijesnu smrt upravo na dan njegovog rođenja i to upravo ove godine. I ne samo Tito, već sve što je vezano uz to zločinačko ime, sve što štuje zločin, povijesnu laž i obmanu, sve što mu se klanja, sve što ga predstavlja.

Titovi idolopoklonici otići će u ništavilo povijesti, jer ta nedjela i zla, povijesti ne pripadaju.

Istina! Ima li veće riječi? U istini nema osvete, u istini je samo istina koja se sama po sebi osvećuje lažovima! Ne ćemo ih osuditi mi, osudit će ih istina koju na svojim plečima nosi, koju će na svojim rukama, u svojim mislima i djelima donjeti Domovini na svjetlo sunca grupa hrabrih hrvatskih žena i muževa u novom Domovinskom ratu.

Nema veče plaće od istine i slobodne Domovine!

Istina nosi njih, istina će nositi nas, istina će osuditi laž i osvjetliti nove puteljke naše drage Hrvatske.

 

Kazimir Mikašek-Kazo