Na naslovnici „morgenblatta“, JL-a, grmio je naslov: „Grmoja se hvali da će Tim Orešković biti predsjednik Mosta“!

Pred našim očima, onima koje žele vidjeti, događa se upravo ono što smo analitički predviđali. Tim Orešković stvara si političku platformu u potrazi za legitimitetom koji je izostao kod njegovog izbora za predsjednika Vlade.Traga za biračima, a to znači, sprema se za prijevremene izbore! Iz svih Timovih poteza, imenovanja savjetnika, ministara, pomoćnika ministara iz mentalnokomunističkog, poraženog tima notornog Zorana Milanovića, bjelodano je kojim putem Tim ide i kojoj svjetonazorskoj opciji se priklanja. Priklanja se kmerima, a populistički želi demokršćanske glasove HDZ-a.

Imali onda kakve razlike između Tima i Jace Kosor?

Tim grčevito razmišlja o novim izborima, razmišlja kako će nakon bogate poslovne karijere izbjeći težak politički poraz koji može negativno obilježiti njegovu buduću životnu karijeru. Nitko ne voli poraz, a pogotovo ne oni, bliski Oreškoviću čija bi se ambicija mogla opisati u najmanju ruku opsesivnom. U takvim prilikama ne bira se oružje, ne bira se partner, ne biraju se populistička sredstva. Nema tih „para“ koje ne će uzeti kako bi postigli svoje ciljeve, nema tih medija kojima će okrenuti leđa ako mu grozničavo, lažno, politikantski podižu rejting na osnovu ničega. Kako bi izbjegao životni poraz, nema tih domaćih i stranih gospodara čije želje ne će ispuniti.

Slučajno ili ne, gospodari Mosta i Tima su isti, imaju istu „kesu“, imaju iste ciljeve. Žele gospodariti Hrvatskom bez rješavanja makar i jednog ideološko-svjetonazorskog pitanja, gospodariti Hrvatskom bez lustracije, bez osude zločinca Tita, bez osude okrutnog komunističkog režima. Žele i nadalje gospodariti Hrvatskom ruku pod ruku s Pupovčevom velikosrpskom petom kolonom.

Puni su mediji nekog intelektualno podkapacitiranog Prcele koji stvara percepciju kao da cijeli Vatikan misli kao on, puni su mediji mržnje prema Predjsednici koja je (ne)spretno ili (ne)sretno rekla što je rekla, a nitko se ne pita zašto šuti Tim Orešković. Zna li on uopće da je NDH postala država 10.04.1941. Kako bi znao kada ne čita hrvatski jezik, kada taj jezik ne govori, a činjenice oko NDH mogao je pročitati, da je htio i znao, jedino na hrvatskom jeziku. I nikome ništa? Tim šuti, a ima sve ovlasti učiniti Hrvatsku boljom ili upropastiti Hrvatsku, ovlasti, o kakvima Predsjednica može samo sanjati.

Tim šuti kao zaliven, kao što je svojedobno šutjela i Jaca skojevka!? Ima li razlike!

U populizmu nema! I Jaca se klanjala Svetom ocu i ona je populistički prikupljala stado demokršćanskih hlebinaca! Već drugi dan podnosila je refrat Budimiru Lončaru i notormom Mesiću!

Isto tako je na nagovor i lobiranje svojih-tuđih savjetnika uradio i Tim nadajući se kako će se iz Rima vratiti sa Stepincem u „džepu“. U toj nediplomatskoj protokolarnoj pohlepi naštetio je ugledu cijelom hrvatskom izaslanstvu, a žene, suze i obleka su posebna priča. I on je podnosio i podnosi referate istim gazdama kao i Jaca!

I evo Tima u Jasenovcu, ali ni slova o trostrukom logoru Jasenovac, ni slova o Titovim zločinima nakon završetka rata. Pa onda, evo ga u Splitu kod sv.Dujma i samo mu je falio „govnar“ Tomić pri populističkom dijeljenju hrane splitskim orjunašima na čelu sa SDP-ovcem BalTazarom!? Evo ga, barem najavljuje, i na Bleiburgu, a ni slova o tome koji je razlog njegovog iznenadnog komemoracijskog putovanja. Vjerojatno se pravi lud i ne zna da će se zapravo pokloniti „ustašama“ i da će „rehabilitirati“ NDH. Nije se teško praviti lud kada ne razumiješ Hrvatski!? U stvari Tim zna, Tim razumije, jer njegovi gazde o tome ne će napisati ni redka, niti će ga napasti opskurno ljevičarsko ni desničarsko žutilo.Takav je dogovor, jer i jedni i drugi imaju istog gazdu!

A hrvatski narod? Hoće li Timu okrenuti leđa u Bleiburgu, hoće li mu zviždati kao nekoć Milanoviću, hoće li se obratiti Timu kao Milanoviću dva puta u Vukovaru, Kninu, Sinju? Hoće li branitelji podići jedan ili 10 šatora, jer barem toliko šatora zalužuju Tim i njegov novi ucjenjvački Most?

Ali stvar nije bezazlena! SDP se raspada, Baldasar osniva novu stranku! Ne bi me začudilo da se nazovu HSDP, s naglaskom na „HRVATSKA“. Jedini cilj i plan te umivene ljevice, tog HSDP-a i Tima Oreškovića je pobijediti HDZ i Domoljubnu koaliciju! To ih interesno povezuje!

Most će tu ideju bez problema premostiti sa svojim glasovima bez obzira koliko im ostane.

I dok se naši dragi desničari, kojekakvi „prcelisti“ obrušavaju na Predsjednicu u svojevrsnoj „Radićevoj magli od gusaka“, Tim i njegov tim, pod komandom istih onih Titinih komandanata, komadaju Hrvatsku. Tim će odraditi fiktivan posao s rejting agencijama, slagat će nam da nam je bolje, dobit ćemo JOŠ kredita i prodati ono "nacionalnog srebra" što je preostalo, kontrolirati će SOA-u i MUP, televizije i novine će od lošeg i neuvjerljivog glumca napraviti političku zvijezdu i eto nam Sanader-Jace broj tri, po „treći put“!

Ima li kakve razlike? „Bože čuvaj Hrvatsku“!

 

Kazimir Mikašek-Kazo