U povodu Dana antifašističke borbe danas je na Spomen obilježje na Trgu žrtava fašizma u Vukovaru vijence položilo izaslanstvo grada Vukovara, predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Tom je prigodom gradonačelnik grada mučenika, na koji je izvršena agresija pod zvijezdom petokrakom, istaknuo kako odaje počast svim žrtvama fašizma, no kako se ne smije dopustiti da se komunizam provlači kroz antifašističku borbu.

-Odajemo počast svim žrtvama fašizma u Drugom svjetskom ratu s jasnom namjerom da osudimo fašistički režim kao veliko zlo koje je zadesilo čovječanstvo, ali istodobno, budući je hrvatska povijest, nažalost, tako htjela, s jednakom osudom osuditi i komunizam kao totalitaristički režim - izjavio je gradonačelnik Penava.

Penava je istodobno podsjetio na činjenicu kako je komunizam ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu nanio puno zla.

-S takvim stavom valja pozdraviti slobodnu, demokratsku Republiku Hrvatsku u kojoj živimo, i ne dopustiti da se komunizam provlači kroz antifašističku borbu - poručio je Penava te dodao da se treba okrenuti hrvatskoj budućnosti, a prošlost ostaviti povjesničarima.

 

M.M.