I dok se kampanja bliži svojem kraju, kandidati su sve više nervozni i pokušavaju se prikazati u najboljem svjetlu. Ipak, postavlja se pitanje kaj je to najbolje svjetlo.

Za neke je najbolje svjetlo pokazati osnovnu kulturu i bon ton, dok je za neke druge to stanje slabića i jadnika. Kako bi se prikazali jakima moraju demonstrirati svoju snagu na razne načine. Obračun u političkom ringu nije dozvoljen u kampanji, ali zato sve drugo je dozvoljeno i moguće. Pa u nedostatku znanja i činjenica, najlakše je prebaciti se na vrijeđanja i omalovažavanja ljudi i njihovih stavova i postignuća.

Kod kandidata ljevice u Hrvatskoj sve češće se čuje da nemaju argumente pa počinju napadati na jako vulgaran i nepristojan, da ne kažem agresivan način. Kod Zorana Milanovića to smo vidjeli čim je postao premijer, a nakon toga to je bilo prikazivano još mnogo puta. Nedostatak suosjećanja i nedostatak inteligencije (emocionalne ) kao da je bio iskazan svako malo. Dok nije došao savjetnik iz Amerike da mu objasni kako se mora pristojno ponašati i razgovarati u eteru, ne biti bezobrazan, isključiv i agresivan.

Međutim, kad je Alex Brown otišao, Milanović se polako počeo vraćati na staro. I ankete koje su porasle u tom razdoblju su drastično počele padati. Izbori koji su bili unaprijed izgubljeni, od jednom su se počeli prikazivati da su dobiveni da bi ih na kraju '' na prijevaru izgubili '' kako to zna prokomentirati. Ali, čovjek nikako da shvati da je problem u ljudima i timu s kojim se okružio. A njegov najvatreniji ''frajer iz tima'' Krešo Beljak pokazuje sve veću nepristojnost i osnovnu nekulturu. Ovih dana javno vrijeđa sve one koji ne glasaju za Zorana Milanovića i Narodnu koaliciju govoreći da su neinteligentni, glupi i idioti. Ali zanimljivo je koje su uopće alternative u društvu.

Tko je tko?

Krešimir Beljak, osuđeni kriminalac sa pravomočnom sudskom presudom, bez obzira što mnogi tu činjenicu pokušavaju minorizirati, od početka se u javnosti želi predstaviti kao uzoran obiteljski čovjek. Međutim, u posljednje vrijeme sve više mijenja raniju retoriku. Počinje gubiti živce jer sigurna pobjeda na koju je računao ulaskom u Narodnu koaliciju te obećanim potpredsjedničkim mjestom u vladi počinje se sve više udaljavati.

Dok HDZ-u raste raiting SDP-u stagnira i pada kako u kojoj izbornoj jedinici. Zbog toga Krešo Beljak, kao i njegov kolega Stipe Gabrić Jambo, javno vrijeđa i napada sve one koji neće glasovati za Narodnu koaliciju. On ih javno diskriminira i obilježava.

Novinari i tzv. kulturnjaci koji su se ćitavo vrijeme HDZ-ovog mandata pozivali na prava pojedinaca od jednom su samo zašutili. Javno izgovorene riječi i prijetnje postale su u ovom slučaju nebitne i nevažne. Svi tzv. kulturnjaci kao da su postali autistični i otišli na godišnje odmore i više se ne uzrujavaju i ne spominju nikakve gafove koje provodi ljevica.

>>Zbog čega osuđivani Beljak i Čačić "ne" trebaju posebno uvjerenje?

Jer, oni brane samo njih, a napadaju samo desnicu. Zanimljiva je to kulturna, obrazovna i znanstvena "krema" koja ustrajno pokazuje vrlo selektivne kriterije i vrijednosti. Zanimljiva je i spoznaja da su isti svojom šutnjom stali u zaštitu pravomoćno osuđenog obijača automobila i njegovog kolege kontroverznog Stipe Gabriča Jamba.

Ipak, kako bismo podsjetili čitatelje tko je Krešimir Beljka, i zašto je važno uspješno proći na testu inteligencije i NE GLASATI za Narodnu koaliciju napraviti ćemo samo ukratko presjek tekstova koje smo objavili o dostignućima aktualnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

Ipak, važno se činim podsjetiti da je Beljak krao i pljačkao sa 28 godina, što sad naziva "grijesima mladosti". Tko zna kako će se danas nazvati kada ima punih 46 godina i do sada je već uspio vrlo nestabilno pokazati svoje znanje i mogućnosti upravljanja.

-Selektivno prikazivanje činjenica pokazuju kako u Gradu Samoboru novinari ne samo da ne prenose već i u širokom luku zaobilaze sjednice gradskog vijeća. Pogledajte samo portale lokalnog radia i novina . Grad (čitaj gradonačelnik ) im plaća za izvještavanje o kulturii događanjima, ali dnevno političke teme kao da nikoga ne zanimaju. Nakon nekoliko ispada koje je gradonačelnik imao na vijeću pa je to preneseno u eter i postalo dokaz u postupcima koji se vode protiv njega i Grada rješenje je postalo jednostavno - cenzura.

Više  u nastavku:

-O zapošljavanju onih koji su inteligentni i podobni pisali smo nekad. Interesantno je da su vjerodostojni i podobni obično članovi njegove rodbine ili njegove stranke . Prebacimo to i na buduću Vladu i ponadajmo se da više bratiće i sestrični nema , ali nikada se ne zna.

Više o tome u tekstovima i

-O poslovnim i ostalim sposobnostima koje ima gradonačelnik Samobora pisali smo isto tako. Nitko nikada ne može reći kako on zaista nije sposoban. Pitanje je samo kako i koliko te za što je sposoban. Za sebe u prvom redu. O nerazmjeru njegovih primanja i imovine posvetili smo poseban tekst na kojem se vide njegova imovina u trenutku kada je postao gradonačelnik pa sve do zadnje izmjene. Zanimljivo je koji je hrvat u 6 godina mogao steći ovoliku imovinu.

Ipak , pogledajte sami pa prosudite;

-O sposobnosti upravljanja gradom Kreše Beljaka možemo mnogo razgovarati, ali vjerujem da smo u nekoliko tekstova ocrtali sve mogućnosti i sposobnosti:

a) upravljanje javnim površinama i izgradnja novog šoping centra u Samoboru, dozvole za izgradnju jednog centra na nekoliko povezanih čestica pokazuje svu kreativnost gradske uprave. I dok vjerujemo da je u pitanju kreativnost , a ne kriminal možemo samo čekati da DORH nešto po tom pitanju poduzme .

Više o tome na: 

b) podizanje kredita za eventualnu izgradnju u Gradu Samoboru u 2016. godini je posebna priča. Na pitanje tamošnje oporbe čemu Grad diže toliki kredit on je nabrojao nekoliko ključnih projekata koji kada se zbroje ne iznose niti 10.000.000,00 kn. A Grad Samobor podiže kredit od 25.000.000,00 kn. Kao da je netko gledao u čarobnu kuglu i shvatio koliko će novaca za kampanju gradonačelnik Samobora trebati u ovoj godini .

Više na  

-O dogovoru između Kreše Beljaka i Zorana Milanovića pisali smo prvi kada to nikoga još nije niti zanimalo. Ipak, o sposobnostima gradonačelnika Beljaka možemo samo reći ; uvjerite se sami na i

-Za kraj čini se važnim poručiti svima onima koji su u dilemi da dobro razmisle, jer zaista, osobe i timovi koji budu izabrani na ovim izborima trebali bi Hrvatsku voditi slijedeće 4 godine što znači do 2020. godine. Do tada će nam proći razdoblje prilagodbe za EU i povlačenja sredstava kojima bi se trebali izjednačiti sa EU . A mogućnosti i sposobnosti gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka i Narodne / Kukuriku koalicije svi smo vidjeli u proteklom vremenskom razdoblju kada sredstva nisu bila povlačena jer nije bilo softwarea. Navodno nismo imali akreditacije za povlačenje sredstava, pa smo nakon toga sredstva za male OPG-ove podijelili velikim igračima na što nas je upozorila EU komisija koja još razmatra primjerene kazne.

I da na kraju ne završimo u nekoj rupi kao što je to u Samoboru u trenutku velikih građevinskih radova za potrošnju onog istog kredita gdje je grad raskopan , a o radovima se samo priča ...

I zato pamet u glavu 11.09.2016. i zapitajte se koga želite gledati slijedeće 4 godine; nekoga tko vas vrijeđa i napada, tko je dokazano sudski osuđeni lopov i kriminalac ili nekoga tko pokazuje ipak brigu i opću kulturu, nije napadan, arogantan i agresivan te cijeni i poštuje opće društvene vrijednosti, ali vam neće nametati svoje.

Ja sam svoj izbor odredio, a vi ?

 

H. Krmpotić