Bruna Esih, djelatnica Instituta Ivo Pilar i predsjednica udruge Hrvatski križni put, nestranačka je kandidatkinja na listi HDZ-a u I. izbornoj emisiji. Koristeći svoja znanja i nesumnjive analitičke sposobnosti, Esih je ovih dana secirala i raskrinkala četiri drske laži koje je čelnik SDP-a Zoran Milanović, pokušavajući sanirati vlastitu političku štetu nakon presude u Muenchenu, bezobrazno lansirao u eter.

Govoreći naime na na tribini „Gospodarsko-socijalne reforme i društveno-povijesno naslijeđe“, održanoj u zagrebačkim Gajnicama, Bruna Esih je raskrinkala neistine koje je Zoran Milanović, s ciljem umanjenja vlastite odgovornosti za Lex Perković i sramoćenje Hrvatske, bezobrazno plasirao u javnost.

PRVA LAŽ ZORANA MILANOVIĆA

„Nisam štitio Perkovića i Mustača, već sam se protivio nasilju nad Hrvatskom da izručujemo svoje građane, pa makar to bili udbaški kileri“

-Milanović je bubnuo i ostao živ rekavši da „nije bio protiv izručenja Perkovića i Mustača“, već protiv „nasilja nad Hrvatskom da izručuje svoje građane pa makar to bili kileri“. Takvoj Milanovićevoj izjavi vjerujem da su se jako poveselili i svi drugi „kileri“, kršitelji prava i sloboda i ostali kriminalci od kojih će sigurno dobiti koji glas. Zbog kojega će ih sutra opet zaštititi!

Logičan zaključak bi mogao biti samo jedan, a to je da Milanović smatra da Europska unija nad Hrvatskom provodi nasilje i to tako da želi procesuirati kršitelje temeljnih ljudskih prava i sloboda! Činjenica je da je Europski uhidbeni nalog dio paketa koji smo potpisali i prihvatili ulaskom u Europsku uniju.

„Lex Perković“ stoga smatram eklatantnim primjerom Milanovićeve izdaje hrvatsih nacionalnih interesa jer je njime, a potvrdio je to i intervju u Jutarnjem, potvrdio kako će i dalje štititi zločince od Europske unije koje smo dio i u koju smo želeli ući, ali nije spreman braniti hrvatski narod i branitelje od države iz koje smo željeli izaći i čije totalitarno naslijeđe još uvijek nanosi ogromnu štetu hrvatskom narodu i prosperitetu države - istaknula je Esih.

DRUGA LAŽ ZORANA MILANOVIĆA

„Udbaške kilere štitio je HDZ“

-Činjenica je, gospodine Milanoviću, da su 2013. u Hrvatskom saboru, tijekom izglasavanja Vaše bizantarije „Lex Perković“, sabornicu napustili jedino zastupnici Hrvatske demokratske zajednice - podsjetila je Esih.

TREĆA LAŽ ZORANA MILANOVIĆA

„Nastojao sam da im se sudi u zemlji“

-Da Milanović želi dobro Hrvatrskoj, kako hini zadnjih dana, pokazao bi da zajedno s Dragovanom preda ključeve arhiva saveza komunista Hrvatske istraživačima i građanima, jer riječ je o istoj partiji koja je 1994. godine spriječila ulazak u arhiv kada je podnesena kaznena prijava protiv Perkovića.

Otvarajući arhive doznali bismo i o „zaslugama“ onih čija imena još uvijek nose hrvatske ulice, poput Vlade Ranogajca, šefa OZN-e i predsjednika vojnog (prijekog) suda, koji je mnogima uskratio pravo na život - upozorila je Esih.

ČETVRTA LAŽ ZORANA MILANOVIĆA

„Štitio ih je Tuđman osobno.“

-Apsolutna je neistina da je Tuđman štitio „udbine kilere“. Prilikom projekcije čuvenog  filma „Bruno Bušić - život, djelo i mučenička smrt“, 1992. godine, koji jede factotrebao biti pčetak lustracije ili raščišćavanja, jedino se Tuđman javno založio za objavljivanje filma usprkos Manolićevu protivljenju objavi zbog navođenja nekih njegovih agenata i spominjanja Josipa Perkovića. Štoviše, film je prikazan na HTV-u u udarnom terminu, a predsjednik Tuđman je istu večer umirovio Josipa Perkovića te naložio kazneni postupak i progon 'NN' ubojice Brune Bušića - zaključila je Bruna Esih.

 

R. Horvat