Hoće li sad država naplatiti Petrovu, Milanoviću i ostalima ovih pola milijuna švicarskih franaka koliko nas stoji izgubljena arbitraža u postupku INA-MOL? Hoće li to društvo, svi oni koji su tvrdoglavo odbijali odustajanje od arbitražnog procesa i radi toga Tomislava Karamarka otjerali iz Vlade i proglasili kriminalcem i veleizdajnikom, snositi ikakve posljedice?

Ne gospodo, ništa od toga!

Naši vrli „patrioti“ kojima je Karamarko smetao iz osobnih razloga i radi vlastitih ambicija pronaći će način da izmigolje i neće snositi čak ni MORALNU  ili POLITIČKU ODGOVORNOST.

To se zove tragedija.

Jad i bijeda našega sudstva, DORH-a i USKOK-a isplivala je na površinu (doduše ne prvi put!) i sad je verificirano crno na bijelo ono što smo i prije znali: da  pravosudne institucije ne rijetko služe za političke obračune i da to što i kako rade nema veze s pravnom državom, zakonitošću i pravdom.

Tko se to usudio krivotvoriti snimku sastanka Sanadera i Hernadia, s kojim ciljem i tko je sve u to umiješan? Kakve će posljedice biti po one koji su to učinili?

Tko će odgovarati zbog angažiranja lažnog svjedoka Ježića koji je „brifiran“ od USKOK-a da optuži Sanadera?

Kakve će konzekvence biti po suca Turudića zbog presude u političkom procesu u što je svjesno ušao?

HDZ je trebalo proglasiti „zločinačkom organizacijom“ kako bi Kukuriku koalicija dobila vlast. I tog Sanadera su potom počeli nemilosrdno razvlačiti mediji. Najednom je postao najveći i jedini (!?) „ratni profiter“ u Hrvata, „kriminalac“ najgore vrste itd., itd. Tomu su naravno kumovali Jadranka Kosor i ostali karijeristi iz njegove matične stranke, dakako, iz svojih osobnih interesa.

Sanaderu se presudilo prije presude, preko medija i javnosti, cipelarilo ga se nemilice, pljuvalo. Bio je po svemu sudeći „žrtveno janje“.

Ne ulazim u to je li on za nešto kriv ili nije. Nek se to utvrdi i ako je kriv nek se presudi, ali pošteno ipravedno, bez zakulisnih radnji!

I što sad? Tko je kriv?

Gdje ste Milanoviću, Petrov, Grmoja, Bulj, Maras, Bauk, sokolovi moji!? Gdje ste gospodo iz DORH-a i USKOK-a?

Da kod nas ima pravde, naplatila bi se država od vas (Cvitana, Bajića, i Dalie Orešković), a ne od hrvatske sirotinje!

Zlatko Pinter