Nakon veličanstvenog poraza Ive Josipovića u utrci za Pantovčak, neki su “akteri” polujavne scene naprosto, rekli bi čakavci, ponemeli. Drago Pilsel je jedan od njih. Naime, predizborne ankete su Josipoviću davale 10000000% podrške, što se ispostavilo kao “fantazmagorija”, pa je, eto, na nesreću pete, šeste i sedme kolone – izgubio.

Nakon tog poraza, radikalizacija se Josipovićevih krugova doslovno povećala za onoliko posto koliko je imao lažne potpore. “Progresivni demokrati” su preko noći postali ono što oduvijek bijahu – neočetnici, lažni “antifašisti” i žestoki srboslavci.

Hrvatski narod i dalje nije svjestan tko je bio Ivo Josipović. Čovjek koji je držao u šaci medije, od HRT-a (Radman) preko RTL-a do Nove TV i domaće obavještajne službe (Lozančić), pritom radeći za strane službe. Odjednom je postao nitko i ništa, prvorazredni gubitnik zajedno sa svojim bijednim štovateljima. Poslije Josipovića, taj je poraz najteže podnio Drago Dragan Pilsel, što pokazuje svojim revnim istupima protiv Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, ne birajući riječi, što je za jednog “prosvijećenog” ljevičara i prakticirajućeg katolika nezgodno. Na njegovu portalu autograf.hr ne prođe dan da se Predsjednicu svih Hrvata na ovaj ili onaj način ne pokuša oblatiti.

>>

Svima je znano da lažna, odnosno nepostojeća ljevica u Hrvatskoj koristi sva raspoloživa sredstva za ocrnjivanje svojih neistomišljenika – toliko o pluralnosti. Pilsel je najverojatnije dobio zadatak od svojih šefova u minhenskom zatvoru sustavno pratiti i blatiti Predsjednicu Republike, odnosno biti njezinim svojevrsnim “isljednikom”. Stoga je uopće nejasno zašto je Pilsel dobio poziv na "druženje" s Predsjenicom, što i piše u najnovijem esejčiću: “Dana 13. prosinca 2017. sam dobio sljedeći poziv: 'Poštovani, S osobitim zadovoljstvom pozivamo vas na druženje s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, Pantovčak 241, u utorak, 19. prosinca 2017. godine u 16,00 sati. Veselimo se vašem dolasku. NAPOMENA: molimo vas da svoju nazočnost ili spriječenost dolaska najavite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do ponedjeljka, 18. prosinca 2017. godine do 12,00 sati.'“

U nastavku svoje pisanije, Pilsel navodi razloge (prigovor savjesti) zašto ne će doći; prvi, jer nije oduzela odličja pokojnomu generalu Praljku, a drugi – jer je imenovala Vladu Galića za savjetnika za nacionalnu sigurnosti, jer je ovaj u vrijeme rata i poraća radio svoj posao i nadzirao rad nevladinih udruga koje su rušile nastajuću hrvatsku državu. Galića zaista može biti sram, a iz izvora smo bliskih uredu Predsjednika saznali da je Predsjednici, kad je čula zašto Pilsel ne će doći, kanula suza niz obraz. Sad kad ima savjetnika za nacionalnu sigurnost, trebali bi imati na umu koga pozivaju na "druženje" s Predsjednicom, jer je Pilsel nesumnjivo protudržavni element.

>>

Pilsel svoje pi(l)sanje završava: „Za mene bi to bilo kao da se odazovem na prijem koji u Požegi organiziraju župan koji mlati ženu i zamjenik župana koji mlati novinara. Bila bi to perverzija. To je ispod moje razine. Kulisa u društvu Bujanca, Dujmovića i sličnih ja ne želim biti. I što da radim ako se u UPRH pojave perjanice septičkih kanalizacija poznatijih kao Dnevno.hr, Direktno.hr, Narod.hr, Maxportal, itd?“

Čitajući Pilselove objave na Twitteru i njegove uvjetno nazvano eseje/kolumne, dolazimo do zaključka da je, poput klišeja iz psiholoških romana rastrgan između kršćanske vjeroispovijesti i (ateističkog) militantnog socijalizma, što je uzrok njegova rastućeg ludila. Međutim, lijeka ima; naime, neka naprosto prihvati susjedno nam svetosavlje – jedini oblik kršćanstva u kojem se svetac štuje iznad Boga, vjeroispovijest koja promiče imperijalizam. Ili neka prijeđe na islam, jer se svodi na isto.

>>

Nakon nekog se vremena pisanje o određenim spodobama, koje (nažalost) imaju određenu zastupljenost na javnoj sceni, naprosto istroši.  Što još kazati o Dragi Pilselu, lažnom Hrvatu i potomku lažnog ustaše iz Prnjavora?! Ništa; osim da je slučaj za promatranje. Pilsel je primjer da Hrvati još nisu naučili razlikovati radikalne političke stavove od jednostavnog pomračenja uma…

 

Mila Marušić