Nakon prvog dana savjetovanja u Ogulinu, Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, Arsen Bauk istaknuo je kako ta stranka trenutno ima loš rejting ali je ona, prema njegovom mišljenju, jedina brana da se Hrvatska ne pretvori u Mađarsku i Poljsku.

-Bilo je riječi o radu Kluba i stranke, 23 kolega je raspravljalo i nastavljamo sutra s planom reorganizacije rada Kluba u sljedećem periodu - rekao je Bauk.

Jedan od razloga održavanja druženja u Ogulinu je i rejting stranke koji je u posljednje vrijeme u slobodnom padu. Bauk kaže da su zaključili ono što su znali i prije.

-Nismo zadovoljni, ali moj je stav da je SDP jedina brana da se Hrvatska ne pretvori u Mađarsku i Poljsku - istaknuo je.

Navodi dva načina na koji se rejting SDP-a može popraviti.

-Jedan je upozoravati ljude da ova Vlade radi loše, što očito ide dobro jer 70 posto ljudi smatra da država ide u krivom smjeru, a drugo je da govorimo koja bismo rješenja mi imali. U ovom trenutku je loše da stranke koje nemaju rješenja, nego samo kritiku su u naletu. Mi mislimo da je to loše - rekao je.

Osvrnuo se i na razmirice u stranci.

-Pomirba je možda malo preoštra riječ. Postoje određene razlike u gledištima koje pokušavamo smanjiti razgovorom. A to postoji svugdje. Po duljini razgovora očito su se ona smanjila - rekao je Bauk.

 

M.M.