Dosadašnja saborska zastupnica i dugogodišnja dužnosnica SDP-a Milanka Opačić zatražila je brisanje iz stranke. 

Smatra da je SDP postao marginalna stranka, a presudio je, kaže, posljednji četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika na kojem se pokazalo da nijedna od sukobljenih strana nema volje da stranku izvuče iz krize. 

Politički put nastavit će kao nezavisna zastupnica. Zauzimat će se, kaže, i glasovati za svaki dobar prijedlog, neovisno otkud dolazio.

-Moja obveza je da sačuvam socijaldemokratski identitet i podržim zakone koji će građanima pomoći da žive bolje i da se ne iseljavaju - kazala je Opačić.

Istaknula je kako je SDP danas privjesak manjim strankama.

- Danas smo samo privjesak manjim strankama i trčimo za njima, a moj utjecaj u stranci sveden je na minimum. Daljnji ostanak u stranci bilo bi sudjelovanje u rastakanju stranke. Ja to više ne želim -rekla je Opačić, bivša potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih.

Poručila je i da svojoj, sada već bivšoj stranci želi sve najbolje, da se što prije oporavi, da u SDP-u nađu novu energiju, novu snagu i nove ljude koji će imati viziju i stranku vratiti na ono što je bili prije nekoliko godina.

 

M.M.