Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat Kolinda Grabar-Kitarović održala je u Osijeku predizborni skup s kojeg je poručila da su „ovo važni izbori, jer biramo politiku koja će u sljedećih pet godina s osobama koja će tu politiku voditi promicati hrvatske nacionalne i državne interese, a ne biti fikus na Pantovčaku.“

- Ja sam ta. Ja vam jamčim, a to će vam jamčiti i voditelj moje kampanje, vaš župan Ivan Anušić. Zato vas molim da ne podcjenjujete svoj glas, jer meni je svaki glas bitan, jer je to glas moga naroda, a ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica. Znala sam u ovom mandatu biti kritična i prema Vladama, oprati ih kada je trebalo, jer ne želim da budu salonski političari. I nastavit ću biti kritična prema neradnicima, ali ću pružiti ruke svima koji žele suradnju, jer samo tako možemo postići ono što narod želi, a narod je izvor vlasti u ovoj državi – kazala je Grabar-Kitarović dodavši da želi da se „ujedinimo u ljubavi koju su nam pružili Dalić i nogometaši, LukaModrić koji je kao moj sin, moj Lukica, ali takve talente svakodnevno susrećem u Hrvatskoj.

Iznijela je i zanimljiv prijedlog o zapošljavanju mladih koji bi u budućnosti trebali zarađivati po 8.000 dolara.

- Ne trebaju nam svađe, prepirke i izlike. U novom mandatu napravit ću još više, otvorit će se i nova radna mjesta, jer imam dogovore sa stranim državama da im šaljemo naše ljude na obuku i da se oni vrate u Hrvatsku, da ovdje rade preko interneta i zarađuju 8.000 dolara – poručila je Grabar-Kitarović.

Dodala je kako želi da cijela Slavonija bude graciozna kao lipicanci.

-Slavoncima ne trebaju milostinja i subvencije, nego normalni uvjeti za rad da zarađujete kako znate i zato ćemo napraviti puno i u poljoprivredi. Bila sam u subotu na Balu lipicanaca i želim da cijela Slavonija bude tako graciozna, istaknula je.

Anušić: Kada sam bio u Kini pitali su me poznajem li predsjednicu i nogometaše

Voditelj izbornog stožera, Ivan Anušić je u svom govoru kazao da je „Kolinda Grabar-Kitarović globalni brend i najbolje što HDZ i Hrvatska u ovom trenutku imaju na političkoj sceni.

- Kada sam bio u Kini pitali su me samo poznajem li predsjednicu i nogometaše. I zato je važno da naša predsjednica pobijedi. Ona mora pobijediti, a od svih vas tražim angažman. Ne molim vas, nego tražim. Ova utakmice se ne smije izgubiti, a ovaj skup potvrđuje da ćemo pobijediti iako trpimo udarce, trpimo i neobjektivne i nekorektne medije koji su, tu ću stati, mediji... – kazao je Anušić.

Nije propustio spomenuti ni Miroslava Škoru.

- Miroslav Škoro je  morao biti ovdje 1991., ako su temelj njegove pjesme vjera, ljubav i domovina, a onom drugome to troje ionako ništa ne znači, pa mu i ne uzimamo za grijeh, istaknuo je.

Predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić je, pak, rekao da mu je „žao što Škoro nije ovdje s nama da vidi koga podržava slavonska metropola i Osječko-baranjska županija.“

- Znamo ga kao bivšeg HDZ-ovca, znamo da je izgubio izbore za gradonačelnika Osijeka, a izgubit će i u nedjelju. Ovo nije sport za njega, a iz njega progovaraju frustracija, mržnja i nekakav čudan svijet koji je iza njega – rekao je Radić.

 

M.M.