Aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a i kandidat za potpredsjednika stranke, Milijan Brkić, nakon današnje predaje potpisa razgovarao je s novinarima, naglasivši tom prigodom kako HDZ, nakon parlamentarnih izbora, treba ići u koaliciju s desnim srodnim strankama, nikako sa SDP-om.

-Podjele koje su nas dovele do ovoga, neokupljanje, i neuključivanje svih potencijala unutar stranke neće nas nikud odvesti. 15. ožujka svatko ima pravo zaokružiti koga želi. Nakon toga pobjednicima čestitat. Poraženih ne smije biti. Moramo skupiti glave i zajedno ići prema parlamentarnim izborima u koaliciji s našim članstvom i našim simpatizerima, istaknuo je Brkić u razgovoru s novinarima.

Vjeruje da će, ukoliko se to zajedništvo ostvari, HDZ biti najjača stranka na parlamentarnim izborima.

-A onda, ako nam bude nedostajalo glasova do čarobne brojke 76. Ići u koaliciju s desnim srodnim strankama, nikako sa SDP-om. Mislim da ta velika koalicija za Hrvatsku ne bi bila dobra. To se pokazalo u nekim europskim zemljama, uključujući i Njemačku, jer se pokazalo da u tom slučaju rastu neke radikalne stranke na desnici i ljevici.

Nije želio potvrditi da je riječ o koaliciji s Miroslavom Škorom.

-Nekoliko sam puta rekao da nisam Nosterdamus, tako da ne znam kome će birači dati svoje povjerenje, istaknuo je Brkić.

Podjele unutar HDZ-a stavlja na dušu Andreju Plenkoviću.

- Od gospodina Plenkovića sam očekivao da će on, kao aktualni predsjednik, izići pred članstvo i zahvaliti na proteklom mandate, te zatražiti potporu članstva za slijedeći mandat. Očekivao sam da ne želi formirati nikakve timove ta da prepušta članstvu neka izabere najuže vodstvo. Ako on pobjedi, neka to bude njegov najuži tim. Na žalost, on je prvi napravio podjelu, odnosno svoj tim. Stoga, mislim da to nije dobro za HDZ, kazao je.

Osvrnuo se i na stanje na terenu.

-Na žalost, organizacije na terenu ne funkcioniraju kako treba. Općinske i Gradske organizacije se ne slušaju a županijske organizacije su većinom pognutih glava,

Najavljuje da će surađivati s Plenkovićem ukoliko on dobije još jedan mandat, ali podsjeća da dosadašnja suradnja nije bila dobra.

-Dosadašnja suradnja, na žalost, nije bila dobra. Zato su se pojavile neke stranke. Da smo dovoljno uvažavali svoje članstvo, dovoljno se brinuli o identitetu stranke i svjetonazoru, sigurno se ne bi na desnoj opciji pojavio Škoro – nego bi taj proctor imao HDZ. U tom slučaju ne bi nam se dogodile ni poruke našeg članstva, simpatizera i glasača, na izborima za EU parlament, a isto tako i na predsjedničkim izborima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako će, nakon svega, on i Andrej Plenković uopće surađivati, kratko je kazao: Narod kaže – kako sijete onako ćete i žeti!

Ujedinimo naš HDZ kao što je dr. Tuđman ujedinio naš narod

O objavi na društvenim mrežama zahvalio članovima HDZ-a koji su dali potpise potpore i volonterima, pozivajući još jednom na obnovu zaboravljenog zajedništva.

“VELIKA HVALA svim našim članicama i članovima diljem Hrvatske koji su nam dali potporu i našim volonterima koji su požrtvovno prikupljali potpise za naše kandidature.

Potpise smo skupili bez nominalne stranačke infrastrukture. Bez obzira na ono što je bilo dosada, moramo shvatiti da podjele koje su nas dovele do ovoga, neće nas nikuda odvesti. Poraženih ne smije biti, moramo skupiti glave. Za sve u HDZ-u ima mjesta, ne trebamo nikoga isključivati.

Kandidati Opcije za promjene obnovit će zaboravljeno zajedništvo pod kojim nas je vodio dr. Franjo Tuđman i povesti NAŠ HDZ na POBJEDNIČKI PUT.

Od 15. ožujka više neće biti podjela!

Vratit ćemo dostojanstvo svakom članu te će NAŠ HDZ i NAŠA DOMOVINA živjeti istinske vrijednosti. Kandidati Opcije za promjene napravit će zaokret u vođenju Stranke i povesti NAŠ HDZ na POBJEDNIČKI PUT na parlamentarnim izborima”, stoji u Brkićevoj objavi na društvenim mrežama.

 

M.M.