Mnogi su mišljenja da je odstranjivanje od hrvatskog suvereniteta počelo kad je Dražen Budiša doveo Ivicu Račana na vlast (2000-2003), što je zapravo imalo jugoslavensko-komunističku rekonkvistu, vjerojatno je najpogubniji događaj u hrvatskoj politici od raspada komunizma do danas. 

Arapska je poslovica: ''Kakvi ste vi, takvi će vam biti i vladari.'' Letimičan pregled hrvatskih vladara, koji su bili birani na slobodnim izborima,  očito karakterizira - hrvatski narod:  

 U kategoriji pogubnih događaja za  Hrvatsku  među najgorima, možda i najgori, je pojava Stipe Mesića, bivši član predsjedništva Jugoslavije, glasnogovornika u Saboru (1992-1994.), predsjednik Vlade (1990.) te  predsjednika RH i to u dva termina (2000-2010). Među ostalim,  Mesić je bio cinker, tajni svjedok na Haškom sudu protiv hrvatskih generala, te one  koje sud nije  dugoročno utamničio, on ih je u mirovio. ''Mesić je jedan od najgorih štetočina u modernoj hrvatskoj povijesti.''(Bulj, večernji.hr)

Mesić se također udružio sa islamistima u BIH protiv bosanskohercegovačkih Hrvata samo zato što traže konstitutivnost i ravnopravnost naroda u BiH koja im je ozakonjena Daytonskim sporazumom. Za veleizdajničke djelatnosti dobio je velika  priznanja od Bošnjačkih (islamskih) čelnika i  počasni je građanin nekoliko gradova u Bosni.

Ne samo što je veleizdajnik nego Mesić je i lopov, kojem su 90- ih australski Hrvati  dali 150.000 dolara za obranu, za oružje, za pomoć braniteljima i izbjeglicama. Nu, Mesić je svotu umanjio na 50.000, ali da se je taj ček u metežu prije njegova dolaska  negdje zametnuo. 

Nažalost Mesić je i danas aktivan u antihrvatskoj politici, posebice ako je u pitanju hrvatska državotvornost, hrvatski branitelji, Hrvati u BiH i hrvatska dijaspora, a trn mu je u oko -  ZDS.  Male si tibi! (Zlo će ga snaći!) 

Na ''svečanoj akademiji'' 6. lipnja 2022. koja je održana  u Bedekovčini povodom 80. obljetnice osnivanja prve zagorske partizanske čete i prvog zagorskog partizanskog odreda, gdje je bivši predsjednik RH Mesić ukazao na probleme i propuste, kao i krivce da je zapostavljena - ''istina o partizanima'':

- Danas živimo u vremenu kad se pokušava prekrojiti povijest, kad se laže uz podršku vlasti. Štampaju se knjige koje nemaju nikakvog osnova- spomenvuši pri tome slučaj Jasenovca, o kojemu se , kaže, rade lažna istraživanja i objavljuju radovi, koje financira Vlada, a kojima  je za cilj umanjiti zločine i pronaći dokaze da je Jasenovac radio i nakon oslobođenja, hrvatska vlast uporno plaća te falsifikate'', rekao je Mesić.

Među ostalim,  bivši i bivši predsjednik istaknuo je važnost školstva u promoviranju povijesnih istina, optuživši Crkvu da se umiješala u obrazovni sustav i zato mladi ne znaju istinu o partizanima? I nakon 80 godina od ''oslobođenja'' Mesić živi u zabludi. Mladi znaju istinu o zločinima partizana i komunista, jer nema hrvatske obitelji u kojoj nije ubijen barem jedan član, a u mnogim obiteljima i nekoliko članova.

Na ''svečanoj akademiji u  Bedekovčini, došao je i Župan Željko Kolar, koji je pozdravio okupljane s pozdravom ''drugovi i drugarice, zdravo''. Potom je nastavio: ''Neki vele, da smo mi Zagorci kasnili u antifašističkoj borbi, ali ne samo da nismo kasnili, nego smo je vodili. Vodili smo je u obliku vođe antifašističkog pokreta, voljenog i neponovljenog Josipa Broza Tita.'' Budale su gluplje nego što izgledaju!    

Naravno u kategoriji veleizdaja veliki konkurent je Ivo Sanader koji je 2003. doveo Milorada Pupovca (vođu četnika u RH) u vlast, koji već dva desetljeća drži državno kormilo u ruci i svakom je premijeru uzor. 

Među veleizdajnicima nalazi se i Jadranka Kosor (Vlaisavljević), koja je otvorila put Sloveniji u EU, ostavivši neriješena pitanja hrvatsko-slovenske granice, za kasniji dogovor!? Sporna pitanja granice nisu ni danas, nakon 20 godina -  riješena!  

Ivo Josipović spada u posebnu kategoriju veleizdajnika: davao je tajne dokumente Srbima; izjavio  je u Židovskom Knessetu: I ja sam dijete Titovih partizana. Dodavši, da se u Hrvatskoj kriju ustaške zmije. Eto, dogodilo se čudo (12. 06.2015.): zmija, fašistička, nacistička, ustačka progmizala je na Poljudu. U srijed prenosa utakmice naših Vatreni s Talijanima cijelom se svijetu na travnjaku, zbog rasiznog Poljuda, ukazala zmija. Prava,  neobično savijena u kukasti križ. I svu su je vidjeli, i domoljubi i veleizdajice, i Hrvati i Talijani. Vidjeli su  je i oni koji su mislili da je tek izmišljotina jednog veleizdajnika, priopćeno je u javnosti. 

Kolinda Grabar Kitarović predsjednica RH (2015-2020.) imala je dobar početak: Izbacila je Tita s Pantovčaka, uključila se u euforiju s Vatrenima na svjetskom prvenstvu u Rusiji. U to vrijeme napisao sam - da je KGK  hrvatska Margaret Thatcher! Nažalost, nije dugo trajalo. Najprije Predsjednica je rekla da je njezin djed bio partizan, kao da je to ''credential'' za dolazak na Pantovčak, jer su njezinih predčasnici bili u partizanima ili su djeca partizana.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je katastrofalno posrnula kad je pozvala četnika Aleksandra Vučića  predsjednika Srbije u službeni posjet Hrvatskoj, koja je na desnom rukavu svog kaputa imala ušivenu riječ ''hrabrost'' (!?)  na glagoljici. Nakon takvog velikog promašaja izgubila je povjerenje naroda, te njezin izbor za drugi mandat bio je veoma upitan. 

U to vrijeme pojavila se ''nova nada'', poznati pjevač  Miroslav  Škoro, koji je utemeljio novu stranku - Domovinski pokret. Na predsjedničkim izborima došao je u prvi krug, makar i na zadnjem mjestu. Izašao je bez da uputi svoje članove i simpatizere, kojih je bio veliki broj, kome bi trebali dati svoj glas, on je, jednostavno, raspustio glasače bez ikakvih smjernica. Većina njih bili su razočarani i nisu htjeli izaći na birališta u drugom krugu, tako da je Zoran Milanović, nositelj liste SDP-a, i svih onih koji su bili protiv HDZ-a, pobijedio Kolindu Grabar Kitarović nositeljicu liste HDZ-a.    

Zoran Milanović u konkurentnosti veleizdajnika nezaostaje mnogo iza njegovih predčasnika. Politički analitičari misle da je Milanovićeva vlada bila jedna od najgorih vlada u RH.  Dosta je samo naglasiti, da je formirao ''Kukuriku koaliciju'' sa svima koji su napustili Sabornicu kada je proglašena slobodna, samostalna i demokratska Republika Hrvatska; protivio se izručenju i suđenje (17. 10.10.2014.) Perkovića i Mustača u Njemačku. Zoran Milanović je iz inata zbog uklanjanja Tita, čim je došao na Pantovčak uklonio sve kipove i fotografije nacionalnih konotacija.  

Međutim, mnogo toga što je Milanović zagovarao dok je bio predsjednik Vlade, sada izričito poriče i ukazuje Plenkoviću što su prioriteti strategije hrvatske samobitnosti i suvereniteta! Predsjednik RH vodi verbalni rat s predsjednikom vlade, kakvog se nije vidjelo u svijetu, iako su partizanska djeca i komunistički indoktrinirana. 

Andrej Plenković, aktualni predsjednik HDZ-a i  predsjednik hrvatsko-srpske/odnosno srpsko-hrvatske koalicije, ustoličio je  četnikušu Anju Šimpragu za  novu potpredsjednicu Vlade.

''Anja Šimpraga bit će dobar suradnik Plenkovića u Vladi'', ocijenio je u izjavi za Radio Slobodna Europa politički  analitičar Jaroslav Pecnik. ''Ona će obavljati stvari kako Milorad Pupovac zamisli. Nema spora da je i Boris Milošević bio isti takav, ali je imao neko iskustvo i rezultate, tako da se to baš nije toliko vidjelo, dok će se to kod Šimprage više primjetiti. Ali to je  njihov izbor, a ja joj samo mogu poželiti da napravi upola kao Milošević, pa će biti dobro'', kazao je Pecnik. 

Nova kulturna politika HDZ-a

U proračunu je 13milijuna i 603 tisuće kuna za Pupovčeve ''kulturne'' aktivnosti: ''Preko 50 milijuna kuna (deset puta više nego lani!). Od toga naravno najviše ide na račun Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća, tako će među ostalim Hrvati ponovo obilno financirati i tzv. samostalni (sic!) srpski tjednik Novosti s 4 milijuna kuna. U sklopu ovog tjednika objavljuje se i  ''dodatak'' (kao što je primjerice drugi listovi objavljuju križaljke) s nazivom Privrednik, za što će  hrvatska država izdvojiti još dodatnih 300 000 kuna, a za još jedan  podlistak Nada - 200 000.'', O čemu je detaljno pisao Mladen Pavković (tjedno.hr)

Na drugoj strani, imamo predsjednika  Hrvatskog uljudbenog pokreta dr. Tomislava Draguna, urednika mjesečnika - Glasnika HUP, nakladnika oko 200 knjiga, koji nije dobio ni jedne lipe od ministrice Nine Obuljen Koržinek!? Međutim, NOK je  na Saboru HDZ-a rekla ''da se zalaže za kulturu koja je uključiva i otvorena, koja je  područje u kojem se susreću različitosti.'' Vjerojatno je to bila njezina motivacije davanja koncesije Srpskoj radio postaji u Hrvatskoj, kojoj će Pupovac  biti glavni i odgovorni urednik , kao što je i u četničkim Novostima.

''Deklarirani vođa velikosrpske 'pete kolone' u Hrvatskoj zastupnik 'Samostalne demokratske srpske stranke' (SDSS) u Hrvatskom saboru i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac u tekućoj pravosudnoj agresiji Beograda na četiri hrvatska pilota još je jednom dokazao da kao  provjereni  agent agresivne srbijanske politike iza koje naravno stoji predsjednik susjedne države  Aleksandar Vučić ne bi smio biti u Hrvatskom saboru.

- Kao  zastupnik Milorad Pupovac je prisegao 'svojom čašću da će  dužnost zastupnikau Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona poštivati pravni poredak te da će se zauzimati za  svekoliki napredak republike Hrvatske.

- U svojem  višestrukom zastupničkom mandatu Milorad Pupovac je prije svega dokazao da uopće nema časti da se drži Ustava i da ne poštuje pravni poredak Republike Hrvatske. Čak je ne naziva punim imenom govoreći o njoj kao 'ova zemlja', a svojim postupcima sustavno djeluje kao subverzivni agent četničke garniture u Beogradu s ciljem podrivanja ustavopravnog poretka Republike Hrvatske.

- Prije svega treba utvrditi da se Milorad Pupovac lažno predstavlja kao  zastupnik cjelokupne srpske narodne manjine u Hrvatskoj, jer je za njega  glasovalo svega 12 posto od ukupnog broja birača s te manjinske liste. Uz to treba napomenuti da se oko 10 000 hrvatskih Srba koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom borili protiv velikosrpske fašističke agresije uz podršku tzv. JNA.  Pravu definiciju  Milorada Pupovca dao je  bivši predsjednik  Ivo Josipović ocijenivši ga kao 'etnobiznismen'', a dopunio Zoran Milanović izjavom da je Milorad Pupovac 'beznačajan profiter, on nije Srbin, on je obični sitni lopov'.  Miloradu Pupovcu tako lažni privilegirani položaj omogućili su prije svega Ivo Sanader Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, a sad brusselski sluga Andrej Plenković za kojeg je Pupovac rekao da je - suho zlato.'' (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)  

Na sjednici Vijeća za elektroničke medije, 26. svibnja 2022. godine, jednoglasno je odlučeno - da se  srpskom Privredniku dodjeli koncesija za istoimenu radisjku postaju! Riječ je o istom Privredniku koji je organizirao skandaloznu tribinu na kojoj su Nobilo, Kosanović i Pupovčeve ekipe iz SNV-a opravdavali srbijansku optužnicu protiv četvorice hrvatskih pilota. Isti taj  Privrednik bio je spreman platiti putne troškove od Banja Luke do Zagreba, bivšem Martićevom ''milicajcu'' Janku  Velimiroviću, koji je u međuvremenu odustao!  

U središtu informativnog programa Srpske radio postaje u RH ''Slušat ćemo muziku  neprolazne vrijednosti  i zanemarene izvođače koje na drugim radio stanicama ne možemo čuti'', stoji u priopćenju.

''Mnogi su u Hrvatskoj zaljubljeni u srpke vulgarnosti. Kad se počela u Lijepoj Našoj širiti ta 'estetika provincijskog kupleraja ili zadimljene  seoske birtije', jedan je znanac napisao: 'Ljudi koji su to slušali bili su prosti, vulgarni, i percipirani su jednostavno kao primitivci, a družiti se s njima i zalaziti u te  rupčage, taj milje je uvijek bio kriminalni ili polukriminalni.'' (Milan Ivkošić, večernji.hr)

Dva četnika nastupaju u Trogiru

Voditelj kluba Havane (!) potvrdio je 6. lipnja 2022. godine kako će dvojica četnika slijedeći vikenda nastupiti u  klubu, te objasnio kako su oni njegovi prijatelji. Na novinarski upit je li svjestan ideologije  koje Đukić i Santana  promiču, odgovorio je : ''Pa nije to ništa novo. Što to ima veze? Mene politika ne zanima.'' piše u 24sata. Teško je vjerovati da u Trogiru nije bilo nijednog ''ustaše'' koji bi četnike i klub Havanu proslavio u plamenu!   

Četnici nisu mirovali ni za vrijeme ''srpskog vaskrsnuća'', nego su plakatima s četnčkim znakovljem obljepili ulice Knina. Dakle, da nema četnika u Vladi i Saboru u RH, ne bi oni u Kninu tako bili bahati! 

Aleksandar Stanković (Aco) od 2000, godine urednik je i voditelj emisije ''Nedjeljom u 2'', koji po svom izboru dovodi provokativne goste iz Hrvatske i ''regiona'', koje u svojim pitanjima navlači na odgovore koji će izazvati reakciju u javnosti. Kad bismo objavili listu provokatora i neprijatelja s imenima, koje je ugostio Aco, to bi debela knjiga.

''Aco i Aleksandra obraćaju se naciji na Dan državnosti. I vrijeđaju zdrav mozak. O Bože, kamo ideš Hrvatska?  Nakon Aleksandra, na red dolazi, Saša. I to Broz. Urbi et orbi javlja Hrvatima kako bi njezin djed, da je živ (a Bog zna možda i je), sam skinuo svoju ploču s najljepšeg zagrebačkog trga. 

- E, Saša, koliko bi djedova bilo živo da se tvoj djed na vrijeme skinuo. Ali provjeri ti je li tvoj djed baš tvoj djed, jer znaš mučenice, ovaj puta Sava teče nizvodno baš svojim tokom, ili je tamo na Dedinju, neka druga lešina..

- Dvadeset peti je bio datum, a dvadeset i šesti rođendan, mili Bože sve je bilo dostojanstveno, grobove su okitili cvijećem, na javne zgrade i institucije izvjesili barjake hrvatske, bila je misa za Domovinu, došao je  cijeli državni vrh, svi sklopili ruke i molili, baš je sve  bilo korektno, protokolarno, u službi tišine. 

- Nije ni tu kraj, usred dana ukaže se  Aleksandar I, sin oficira dobroćudne JNA, u našoj dnevnoj sobi, usred nedjeljnog objeda, obraća se naciji, jedva čitajući jedan tako umni tekst, s vjetrom u kosi i mržnjom u grudima...

-- Govori danas nakon 26. godina, kao antifašistički proročki uhljeb, on koji  nepodnošljivo lako živi i zarađuje za jednu emisiju tjedno, dva puta više nego netko za cijeli mjesec krvavog rada, u kojoj mu 7-8 uhljeba pomažu pljuvati po svemu što je hrvatsko i domoljubno. E moj narode, puče moj, što učini sebi.'' - Članice udruge ''Žene u Domovinskom ratu - Zadar. (maxportal.hr, 29. lipnja 2017.)

Kao da sve to izneseno nije dosta, na televizij N1 Hrvoje Klasić, gdje je stalni gost, povodom Dana  oslobođenja Zagreba, koji se obilježava 8. svibnja, i Dana pobjede nad fašizmom, odnosno Dan Europe koji se obilježava dan kasnije, dolazi s novom spoznajom: ''Hrvatsku i HDZ osnovali su bivši partizani, komunisti i antifašisti''!? 

Naime, Klasić iznosi ''povijesne nove činjenice'': ''Oslobođenje Zagreba je događaj, koji se obilježava u sjećanje na dan kad su partizanske  jedinice ušle u Zagreb, i kojima se slavi slom Nezavisne Države Hrvatske (NDH).'' Nije to bilo ''oslobođenje'', nego masakr nevinog pučanstva, odnosno svih oni koji su zatečeni na ulicama u Zagrebu, o čem je detaljno pisao dr. Andrija Hebrang.

Povijesničar, odnosno - istoričar Klasić uvjerljivo tvrdi, da se stjecajem okolnosti,  od 1990. stanje promijenilo za 180 stupnjeva: ''Sve vrijednosti koje su od 1945. prikazivane kao pozitivne, počinju se prikazivati kao negativne, unatoč činjenici da Hrvatsku i vodeću hrvatsku stranku (HDZ) osnivaju brojni bivši partizani, komunisti i antifašisti, koje je  predvodio Franjo Tuđman.''

Nakon ovakvih događanja u Hrvatskoj nije nikakvo čudo, da se Srpski ministar unutarnjih poslova  Aleksandar Vulin usuđuje reći: ''Ako postoji narod koji je nepogriješivo birao pogrešnu stranu povijesti, onda je to hrvatski, i ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu povjesti onda je to srpski.'' Dakle, u Srbiji samo životinje nisu naučile lagati!

Dan antifašističke borbe: Konačno dosljedno obilježen

Povodom Dana  antifašističke borbe Grad Zagreb je građane u srijedu navečer (22. 06. 2022.) počastio besplatnim koncertom TBF-a na Trgu žrtava fašizma, s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem koji je, među ostalim naglasio:  ''kako se  nova gradska vlast ponosi antifašističkom borbom, a to bi trebao i cijeli hrvatski narod'', stoji u priopćenju.

No, to nije dovoljno. ''Suvremeni antifašizam iz naše perspektive nema cilj samo čuvati uspomene i istinu o antifašističkoj borbi nego se mora boriti za solidarnost, društvenu jednakost, za pravo LGBT zajednice,  nacionalnih manjina, žena i izbjeglica. To je zadatak pred nama kao onima koji vjerujemo u antifašizam i antifašističku borbu'', rekao je Tomašević.

Tomašević se zahvalio  Antifašističkoj ligi  koja je ove skupove održavala godinama i koja se je i borila da se ovaj trg ponovo nazove Trg žrtava fašizma, ''jer je u zgradama oko njega bilo sjedište represivnog aparata tzv. NDH koja  je ubijala svoje sugrađane samo zato što su drugačije mislili i što su bili druge vjere i nacionalnosti.'' 

Još k tome, Udružene  (anti)fašiste zabavljali su orkestar iz Splita i Zagreba izvodeći  ''tradicionalne skladbe kojima su se podsjetili na tekovine narodnooslobodilačke borbe (NOB) i otpora fašizmu i ustaštvu.'' Čovjek ne može vjerovati svojim očima ovo što čita kako se zlobnici časte i hvale na svojim okupljanjima.

Nije NDH  ''ubijala svoje građane samo zato što su drugačije mislili i što su bili druge vjere i nacionalnosti'', nego je ubijala četnike i partizane, koji su bili neprijatelji Države Hrvatske i hrvatskog naroda. Nema nijedne države na svijetu gdje su njezini građani rušili svoju državu da bi konačno živjeli u državi koja je bila njihov okupator! Da je kojim slučajem, Nezavisna Država Hrvatska sačuvala svoj suverenitet u povijesnim granicama nakon Drugog svjetskog rata, ne bismo danas gledali ove kretene kako se ''diče'' s NOB, Titom i Jugoslavijom; koji se zalažu za povratak trga maršala Tita u Zagreb, te imena ulica u Splitu vezane za NOB, vrednovanje zvijezde te zabrana ustaškog pozdrava - Za dom spremni. 

Nisu fašisti, partizani i komunisti samo ljudsko smeće u Zagrebu, već su ulice postale gradsko smetlište  ljudskog i životinjskog đubra nagomilno ispred zgrada, da se ljudima gadi izaći na trgove i ulice. Uz to, priroda ima svoje  nepobitne zakone: tamo gdje ima smeća ima i životinja.  Mediji javljaju da u Zagrebu nikad nije bilo više divljih svinja. Naime, nitko ih ne hrani jer oni imaju dovoljno hrane  na ulicama i u parkovima. Divlje svinje idu u čoporu ulicama Zagreba, isto kao što idu antifašisti i pederi!  Zagreb ima sve kvalifikacije biblijskih  gradova Sodome i Gomore, koje je Bog uništio  sumpornim ognjem (Post. 19,16-18), jer narod živi u bezbožju, prostituciji, nemoralu, kriminalu, pederluku, ubijanju nerođene djece (pobačaj), međusobnom mržnjom, zavisti, veleizdaje (peta kolona) i masovnog iseljavanje. Hic consilium haeret. (Tu je teško savjetovati.)

Žestoka kritika haškog tužitelja na Hrvatsku u UN-a!

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda otvoreno je kritizirao Hrvatsku zbog izostanka suradnje s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom u - prosessing ratnih zločina.

Tužiteljstva BiH i Srbije surađuju u razmjeni dokaza i sudskih predmeta, rekao je Bremmertz podnoseći izvješće o radu svog ureda pred Vijećem sigurnosti UN-a 14. lipnja 2022. godine u New Yorku, te potom istaknu Hrvatsku kao problem:

''Nažalost, obje te zemlje imaju velike poteškoće u ostvarivanju suradnje s Hrvatskom. Na primjer, tužiteljstvo iz BiH  u više od 80 predmeta čekaju na suradnju, u nekim slučajevima dulje od sedam godina.'' To su riječi  Alije i Bakira Izetbegovića, za koje u Bosni postoje samo Bošnjaci.

Glavnog haški tužitelj  Serge Brammertz došao je s krvavim rukama pred Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, a da u svom izvješću nije ni spomenuo uzrok smrti hrvatskog generala Slobodana Praljka, kojem je potvrdio kaznu od 20 godina robije. Nije valjda zaboravio najpotresniji događaj u sudnici 29. studenog 2017. godine, kad je osuđenik Slobodan Praljak, nakon presude viknuo:  ''Ja nisam ratni zločinac, odbacujem presudu'', zatim popio otrov. Nevina krv hrvatskog optuženika generala Praljka prolivena je u pravednoj borbi hrvatskih branitelja za oslobođene od srpsko-četničke agresije na Hrvatsku.

Ako BiH i Srbija ''surađuju u raznim dokazima i sudskim predmetima...'', kako kaže Brammertz, ''Gdje su krivci za 938 bijelih križeva, od kojih svaki simbolizira jednu žrtvu ekshumiranu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru?, pita se Mladen Pavković, te dodaje: ''Ovi križevi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovdje su pokopane cijele generacije, mladost Vukovara i svih krajeva Hrvatske.''

XIX. Sabor HDZ-a pretvorio je Plenkovićevu Pedersku Partiju (PPP)

''Devetnaesti Sabor HDZ-a sazvan je iz dva razloga: da se  Plenković riješi onih članova koji su ostali iz vremena Tomislava Karamarka i da se stranka i službeno pretvori u - pedersku stranku!

Naime,  jedna od temeljnih odrednica Plenkovićeva HDZ-a na ovome Saboru je  istaknuta oko pitanja obitelji. Ne obitelji između muškarca i žene, nego je u pitanju obitelj koju zagovaraju homoseksualci (gender ideologija). Tu su HDZ-ovi 'eksperti' Branko Bačić, Lovro Kuščević i Gordan Jandroković, ustvari prodani nazovi intelektualci, nazvali 'ostalim oblicima širih obiteljskih zajednica'. zamagljeno, lažno i opasno. Trebaju imati pravo posvojiti djevojčice i dječake po rođenju. I zato nikako ne vjerujte Plenkoviću i njegovim izdajnicima koji bezobrazno poručuju sa sabora stranke da HDZ smatra obitelj 'temeljnom jedinicom društva'. To što oni zagovaraju nije obitelj. To je uništavanje obitelji. I zato također nikako ne vjerujte smijenjenom i otjeranom iz  velike politike Lovri Kuščeviću kad prodaje fore o obitelji i izavljuje. 'Mislim  da u HDZ-u nije sporno da je brak zajednica muškarca i žene, a naravno da poštujemo sve druge zajednice koje su tolerantne', Posebice ne vjerujte  Marinu Pilepiću kad se poput dvorske lude dodvorava caru Andreju Plenkoviću i pjeva bećarac...

- I tako današnji post-tuđmanovski HDZ i službeno postaje filopederska stranka. Uživajte! Katolici koji se pričešćuju javno, ne znam tko je veći grješnik, tko je veći bogohulnik, onaj tko ih pričešćuje ili onaj koji prilazi primiti Sveto Tijelo i krv Kristovu.'' (Uvodnik, hrvatski-fokus.hr, 17. 06.2022.) 

I na kraju: ''Mada smo na tragu rasprodaje hrvatskih banaka, strateških tvrtki, nekretnina, zemljišta, vode,  iseljavanje u zemlje eurozone kojima se hrvatska vlast klanja Bruxellesu, gdje, kako netko duhovito reče premijer euro može zalijepiti na stražnjicu da Juncker i drugi mu gazde znaju gdje ga uštipnuti.'' - piše Milan Ivkošić.  Trebalo bih još dodati: Bože, ne oprosti neprijateljima hrvatskog naroda!

Zaključna misao 

Mladen Pavković, hrvatski branitelj, novinar i publicist, je jedan od najaktivnijih hrvatskih branitelja koji svakodnevno brižljivo reagira na sve antihrvatske nepravde koje se pojavljuju u javnosti, te među ostalim iznosi i sljedeće:

''Krivi smo, jer smo dozvolili da nas blate, sude i osuđuju. Pojedini hrvatski političari su redovni gosti na obilježavanju svake puške koja je pukla u nekoj šumi 1945., a hrvatski branitelji su sami  ili uz svećenike ili biskupe na obilježavanjima obljetnica pokolja (Jazovke, Macelj i sl.) koje su izvršili tzv. antifašisti nakon II. svjetskog rata. Znamo, mnogi će reći - za većinu stvari krivi su i sami branitelji! Ti koji kažu imaju pravo. Krivi smo. Prvo, što smo goloruki krenuli protiv naoružanog agresora, a potom što smo stvorili državu. Zatim smo krivi što smo nakon pobjede 'bez ispaljenog metka', kao igračku, predali državu političarima, poglavito raznim načelnicima, gradonačelnicima i županima (svaka čast iznimkama). Krivi smo jer smo dozvolili da nas bacaju u blato, ponižavaju i ne daju nam  dostojan život. Istina, borimo se  protiv nepravde perom i tu i tamo nekim mirnim prosvjedom, a oni kojima se obraćamo ti nam se smiju, jer znaju da od toga nema ništa. I tako, dani i godine idu, nas je sve manje, a njih sve više.'' Bog je toliko puta bio milosrdan Židovima, molimo da se smiluje i nama Hrvatima!

Pogrešno bi bilo, i pored svih gore iznesenih činjenica, upasti u beznađe: Da Lijepa Naša - nije više naša!  Dapače, Hrvatska je toliko lijepa, da mnogi turisti iz svijeta, koji dolaze s obiteljima na odmor ili kruzerima obilaze obalu Jadrana ne mogu riječima izraziti ljepotu - Lijepe Naše. Mnogi su ugodno iznenađeni gostoprimstvom u gostiteljstvu i susretljivosti naroda na ulicama, što je neobično vidjeti u drugim državama, gdje su nacionalne i rasne razlike unijele uznemirenosti, čak i ubojstva. Posebice u Sjedinjenim Američkim Državama stanje je kao na ratištu, samo s razlikom u tome, nije riječ o vanjskim neprijateljima nego međusobnom netrpeljivošću.

Hrvatska je također u svijetu privukla pozornost zbog velikih uspjeha hrvatske  nogometne reprezentacije, naših Vatrenih, koji su u gostima pobijedili Dansku i Francusku, što je donijelo Hrvatskoj svjetsko priznanje, a hrvatskom narodu osjećaj nacionalnog ponosa. Ovakvi uspjesi, te i drugi u vrhunskim disciplinama, individualnim i timskim, donilo je hrvatskom narodu najjači izražaj nacionalne svijesti, kao transfuziju za isticanje nacionalnih simbola i pjesama, kao što su: ''Moja domovina.., Lijepa li si ..) čije se intonacije čuju na velikim svjetskim stadionima i diljem Hrvatske, BiH i dijaspore..

Hrvatska je također u svjetskoj javnosti s očekivanjem otvaranja Pelješkog mosta, koji će se pustiti u promet ovih dana. Dakle, RH će s ovim mostom biti  cjelovita, bez da s vizom (Permesso) Hrvati moraju ići preko susjedne države, koja nije baš prijateljska!?

Žalosno je, da ne kažem i tragično, što će most biti poznat  po otoku Pelješcu, a da je kojim slučajem, most otvoren za vrijeme Jugoslavije nosio bi ime - Titov most, kakvi je bilo u svim gradovima kroz koje su tekle rijeke. Vjerojatno da i danas u RH ima neka ćuprija s Titovim imenom uklesano na pročelju mosta.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91) prosvjedovala je  odluci Vlade RH, koja je, vjerojatno dobila sugestiju od Pupovca, da se most imenuje po istoimenom otoku. Umjesto da  bude posvećen hrvatskim braniteljima, bez kojih ne bismo imali ni državu ni mosti. Usput rečeno, rijeka Temza koja razdvaja grad London, ima 14 mostova i svaki od njih ima značajno povijesno obilježje.

Siguran sam, da Vlada ne će promijeniti ime mostu, ali zato kad na vlast dođe nova Vlada, onda ćemo, ne samo promijeniti ime na mostu, nego baciti u smeće sva obilježja koja su ostala u Hrvatskoj iz poraženog Titovog režima i države.

Možda  jedan od najzapaženijih događaja u Hrvatskoj, za razliku od ''Povorke ponosa'', koja je okupila šaku jada gologuzi pedera i lezbijki na ulicama Zagreba, koje su morali čuvati nekoliko stotina policajaca; dočim, u isto vrijeme skupa ''Progledaj srcem'' na maksimirskom stadionu, gdje je bilo više od 55.000 ljudi u publici, vidjelo se samo jedno policijsko vozilo!  

Najveći duhovno-glazbeni spektakl u ovom dijelu Europe ''Progledaj srcem'' održan je (4. lipnja 2022) na Duhove na  stadionu Maksimir. Ovaj megakoncert na kojem su pjevali i svirali najveća imena domaće duhovne glazbe: 17 izvođača u pratnji orkestra s 24 vrhunska istrumentalista, uz Duh Sveti, Duše Svete, pjevane su i domoljubne pjesme - budnice! Izvor: narod.hr/Laudato

https://youtu.be/jL-Zp3w81WM

Bilo bi potrebno da ministar sudjeluje u  korigiranju te percepcije javnosti o katoličkoj populaciji, i izvjesti javnost kako, statistički, katolici, i njihova okupljanja, tradicionalno, prave najmanje ekscesa, što je izravan dokaz da nisu fašisti, niti netolerantni, nego sve upravo suprotno tome.  Treba biti ponosan na hrvatsku tihu većinu; ponosan na hrvatsku mladost koja živeći svoje kršćanske vrijednosti pokazuje hrvatskom narodu i svijetu svoju ljubav Bogu i domovini - Lijepoj Našoj! Hrvatska je mladost na Maksimiru dokazala: Još Hrvatska ni propala...! (izvori: narod.hr/Laudato)

Ne gledajte budućnost u strahu na promjene života, gledajte ih s punom nadom da će vas Bog, čiji ste jedan, sigurno voditi kroz sve u životu, a kad ne možete podnijeti, Bog će vas nositi njegovim rukama. - Sv. Stjepan Mađarski 

Rudi Tomić