Jesu li migranti iz Sirije i Iraka prognanici koji bježe od rata i u budućnosti će "kulturno obogatiti" Europu ili je riječ o planiranoj islamizaciji starog kontinenta, dvojba je koja se posljednjih dana sustavno širi diljem Europe.

  Gledajući kadrove iz Makedonije, Srbije i Mađarske, koje nam sugestivno nudi HRT, prosječan gledatelj dolazi do zaključka kako je riječ o jadnim ljudima koji u strahu od rata traže utočište za siguran život svojih obitelji.

 >>

Međutim, bizarni kadrovi iz Makedonije iz kojih je vidljivo kako izbjeglice iz Sirije odbijaju humanitarnu pomoć jer je na njima logo crvenog križa, znakovito su upozorenje svima.

Da slika bude potpunije poslužili su i kadrovi snimljeni u Mađarskoj na temelju kojih se nameće zaključak kako migranti iz Sirije nisu namučeni i izgladnjeli ratnici, nego očito fanatici koji Europu pozdravljaju pokličima "Tekbir" i 'Allahu Akbar'.

Sve je očitije da će su vrlo skoro ovakve slike biti vidljive i u Hrvatskoj. Stoga je pitanje: Da li je Hrvatska doista spremna za takvo što?

 

M.M.