Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u posjetu je Nacionalnoj gardi Minnesoti, a jučer je imao priliku letjeti u američkom borbenom zrakoplovu F-16.

-Drago mi je što sam imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16. Sada potpuno razumijem nestrpljenje naših pilota da sjednu u kokpite naših F-16. To je izuzetno iskustvo i novo poglavlje za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo - izjavio je ministar obrane Damir Krstičević nakon leta u F-16.

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Jon Jensen  kazao je kako kako su ovim letom ministru Krstičeviću i Hrvatskoj pokazali sposobnost zrakoplova koji je Hrvatska odabrala.

-Ovim letom željeli smo ministru Krstičeviću i Hrvatskoj pokazati sposobnosti F-16 zrakoplova, na što je Nacionalna garda Minnesota jako ponosna. Drago nam je što je Hrvatska izabrala F-16, želim vam dobrodošlicu u klub korisnika F-16 zrakoplova.Čast nam je što je ministar Krstičević došao u službeni posjet Minnesoti i što sam mu kao prijatelj i strateški partner imao prilike pokazati Nacionalnu gardu Minnesote i njezine sposobnosti. Kao članica NATO-a uvijek ćemo poduprijeti Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku.

Podsjetimo, hrvatski ministar obrane Damir Krstičević ovih je dana svečano primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a, kao prvi hrvatski časnik. Krstičević je ujedno i prvi hrvatski ministar obrane koji je dobio to prestižno priznanje. 

M.M.