Surađivali smo kratko, ali veoma dobro i učinkovito. Za nekoliko mjeseci napravili smo više nego ostali svih ranijih godina. Kazao je ovo u razgovoru za „Dnevni avaz“ Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Hrvatske, komentirajući ostavku Fahrudina Radončića s pozicije ministra sigurnosti BiH.

– U vrijeme pandemije osigurali smo transportne rute opskrbe. Uspjeli smo to osigurati u vrijeme kada su članice Europske unije između sebe zatvarale granice. Mi smo u svakom trenutku komunicirali i sve dogovarali. Nikada taj tranzitni promet, a kasnije i putnički, prema BiH nije prestao. Sve to je rezultat dobre saradnje i povjerenja koje smo stekli u veoma kratkom razdoblju – kazao je Božinović.

>>Fahrudin Radončić: Ilegalne migrante treba izbaciti iz BiH

Vjeruje da je Radončić postavio zdrave temelje u Ministarstvu sigurnosti BiH.

– Kad je u pitanju migrantska kriza i policijska suradnja u vrijeme pandemije, imali smo planove i već su se naše policije sastale na nekoliko radnih sastanaka po svim linijama policijskog rada. Vjerujem da je Radončić postavio temelje na kojima će nastaviti raditi i njegov nasljednik. Nas dvojica smo utrli put kojim će ići saradnja dviju zemalja u budućnosti. Isti su nam zanimanja i izazovi – rekao je Božinović.

 

M.M.