Prvi put u Hrvatskoj održava se međunarodni susret EWTN-a (Eternal Word Television Network), najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica.


Konferencija je započela u utorak 11. rujna, a u ovom svom četvrtom održavanju dosad, okupila je najveći broj sudionika iz 14 zemalja. Predstavnike katoličkih televizija na početku je pozdravila Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije, koja je domaćin tog susreta.

Okupljene je pozdravio i o. Leo Patalinghug, koji tom prigodom u Zagrebu i Zadru snima četiri epizode emisije 'Recepti oca Lea' za EWTN, a cilj je predstaviti hrvatsku sakralnu tradiciju i kulturu te prirodne ljepote.

Koristeći 'internacionalni jezik', hranu, o. Leo upoznaje ljude i približava publici svjedočanstvo njihove vjere u svakodnevnom životu. On okuplja ljude oko zajedničkog, obiteljskog stola gdje je razgovor prilika i mjesto susreta sa živim Bogom.

Potaknuo je okupljene predstavnike katoličkih medija da stvaraju sadržaj 'o kojem će svijet pričati', sadržaj koji neće odgovarati na pitanja koja nitko nije postavio, nego davati odgovore na pitanja koja vape iz srca običnih ljudi, njihovih problema i životnih situacija.

'Ono što vi radite mijenja svijet', poručio je okupljenima otac Leo i obećao svima svoju molitvu za njih.

U nastavku konferencije predstavili su se sudionici iz podružnica EWTN-a u Skandinaviji, Irskoj, Njemačkoj i Poljskoj, izvijestio je Laudato.hr.

Program je nastavljen 12. rujna kada se održava i središnji dio konferencije u kojem među ostalim sudjeluju i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i te predsjedavajući EWTN-a i savjetnik u vatikanskom Tajništvu za komunikaciju mr. Michael Warshaw.

 

M.M.