U posljednje vrijeme rijetko opažam retrospektive, izbor iz opusa, tek nedavno Šibl i Weisz u Osijeku, vjerojatno slikari doživljavaju današnje doba nepovoljnim po umjetnost i nisu skloni pokazivanju onoga što doista vrijedi vidjeti i doživjeti iz njihova djela.

Ipak, svemu usprkos, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić upravo ovih dana ( njegova je izazovna i zanimljiva izložba Svijet apstrakcije otvorena do osmoga svibnja) izlaže izbor iz svog doista nadahnutog i opsežnog opusa, izbor ulja i akrila velikih formata, najčešće 140 x 100 cm.

Za sve ljubitelje moderne likovne umjetnosti, samostalna izložba ovog iznimno vrijednog

hrvatskog likovnog umjetnik otvorena je nedavno u Galeriji kvART u Shopping Centru Westgate u Zagrebu i sve one koje zanima umjetnost pozivam, pogledajte je i doživite, ulaz je slobodan.

Na ovoj izložbi Žunjić je izložio dvadesetak radova iz novije likovne produkcije iz različitih ciklusa koji su vješto i pozorno usklađeni u jedinstvenu autorsku cjelinu.

Ono što valja i ovom prigodom istaknuti jest iznimna snaga kolorita na svim izloženim djelima, uz vrlo različito pristupanje raznovrsnim motivima.

Žunjić je slikar stvarno nestvarnoga svijeta, zamišljenog svijeta oživljenog erupcijom kolorističkih oblika ( prepoznatljivih ali i posve neprepoznatljivih), svijeta u kome neprekidno struji teško odrediva snaga energije, nezaustavljivo kroz sve slike.

 

Miroslav Pelikan