U organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu, Željane Zovko u utorak je u Europskom parlamentu održana konferencija pod nazivom “Povijesna baština i kulturno naslijeđe grada Kaštela“.

Konferencija je organizirana u okviru posjete predstavnika  mladeži HDZ-a i HDZ-a BiH iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine povodom čega je upriličena rasprava i prezentacija održive povijesne i kulturne baštine grada Kaštela.

 U uvodnom obraćanju nazočnima su se obratili predsjednik mladeži HDZ-a  Kaštela, Stipe Ljubičić i zastupnica Željana Zovko. Uz njih, povijesnu baštinu grada Kaštela su predstaviti i Antonija Crnjak, magistrica povijesti umjetnosti, Julijana Ljubičić, tajnica mladeži HDZ-a Kaštela, Marija Jurić, govoreći o povijesti turizma grada, te kao moderator panela pročelnik Konzervatorskog odjela Split,  Radoslav Bužančić.

Nastavno na već organizirane konferencije koje je u svom mandatu zastupnica Željana Zovko upriličila u Europskom parlamentu te u protekle dvije godine predstavila povijesnu baštinu Trogira, Splita, Karlovca te kulturnu i povijesnu baštinu naroda u Bosni i Hercegovini ovo je zaključna konferencija kojom se valorizira povijesna i kulturna baština Republike Hrvatske.

 Povodom ove konferencije održano je i snimanje “Iz srca Europe“, u Europskom parlamentu posvećeno posjetiteljima te povijesnoj baštini i kulturnom naslijeđu grada Kaštela.

 

M.B.