Još u predizbornoj kampanji Ivo Josipović, u zanosu je izjavio kako će, figurativno, slomiti vrat svima koji protiv njega pišu na portalima, a izvore crpe od paraobavještajnog podzemlja!

Od kud tom, naizgled uglađenom intelektualcu, pravniku i sveučilišnom profesoru, nesuđenom sucu Haškog suda, kozmopolitu, agnostiku, umjetniku, glazbeniku, i nadasve PRAVEDNIKU – ovakvi, figurativno, krvoločni porivi?! Time bi se zasigurno naširoko morali pozabaviti psiholozi! Figurativno! Ali i laiku je jasno da je u pitanju kućni odgoj!

Odrastati uz oca OZNA-ša, koji je zasigurno svoje frustracije s posla donosio doma, nije bilo nimalo lako, a zna se da breme trauma iz djetinjstva čovjek nosi na plećima cijeli život.

>>Otac Ive Josipovića bio upravitelj Golog otoka?

>>Službeno-obiteljski posjet Ive Josipovića Crnoj Gori

Ne znam jesu li svi oni koji predsjedniku Josipoviću nakon godinu njegovog mandata daju visoke ocjene upoznati s ovim njegovim porivom za lomom vratova i ostalim prijetnjama koje je u međuvremenu kao Predsjednik izrekao?! Dakako, figurativno!

Vjerujem da i nejasna biografija Predsjednikovog oca doprinosi tim olako danim visokim ocjenama. Puno razumjevanje za Predsjednikovo djetinjstvo pokazao je i prof dr Božo Skoko, ocjenjujući ga „solidnom četvorkom“. Skoko je inače iz krajeva po kojima je žarila i palila 11. dalmatinska ANTIFAŠISTIČKA brigada, čije žrtve su nedavno iskopavane u Vrgoračkom kraju i po Hercegovini, a sada i diljem Lijepe naše!

>>Ratni zločini u Vrgorcu – uzroci, glavni protagonisti i imena svjedoka

>>Kraška vrtača nedaleko od Kozice skriva tajnu o smrti jedne skupine širokobrijeških franjevaca

A nije samo otac našeg Predsjednika bio poznati pripadnik te čuvene 11. dalmatinske. Nedavno preminula, bivša premijerka Milka Planinc, bila je isto sa Josipovićem, pa nije čudo što je Predsjednik bio toliko pogođen njenom smrću. Svi smo! Pravda ju nije stigla.

>>UZ JEDNU SLIKU DRUGARICE MILKE: Važan živući svjedok Slavko Družijanić

>> Novi prilozi za životopis Budimira Lončara

>>Umrla Milka Planinc, nekadašnja komesarka XI. dalmatinske brigade i ključna osoba u slamanju Hrvatskog proljeća

Ujak HNS-ove Vesne Pusić – Vuk Anđelinović zajedno sa uglednim akademikom Adolfom Dragičevićem, pa brat Veljka Kadijevića – Branko, pa Stjepan i Jerko Nobilo, Andrija Gašpar, Emil Goldstein, sve sama poznata prezimena, bili su pripadnici 11. dalmatinske. Sve redom obitelji današnje hrvatske elite! I poznatih antifašista! Figurativnih, dakako! Zakonom zaštićenih! A najpoznatiji među njima, je naravno, čuveni Simo Dubajić!

>>Simo Dubajić o masovnim ubojstvima Hrvata (VIDEO)

>>Ekskluzivni interview - Michael Palaich, autor filma "Bleiburška tragedija": Velika Britanija je suučesnik u komunističkim zločinima nad hrvatskim narodom (Video)

Nedavno je I. Z. Čičak u Dnevniku 3 izjavio: „danas na vlasti stoje oni koji su bili ubojice ili njihova djeca...“ citirajući nekog kolegu iz Beograda „deca komunizma vladaju“ nastavlja „i to se danas vidi i kod nas“.

>>Čičak: I danas su na vlasti ubojice ili njihova djeca

Čičak je naveo kako je u Mađarskoj uhapšen čovjek od 96 godina, odgovoran za smrt 1200 ljudi koji su ubijeni u Vojvodini 1942.

U Hrvatskoj - nitko nije uhapšen. Valjda zato što su zločinci ipak nešto mlađi, a broj njihovih žrtava daleko veći!

Ivo Banac u svom tekstu koji je Globus cenzuriranog objavio ističe: „Društvo koje je ravnodušno na desetke (možda i stotine) tisuća žrtava komunističkog partizanskog pokreta i komunističkog režima, te država koja ništa ne poduzima da bi procesuirala odgovorne za te zločine, ma koliko danas malobrojni i stari bili, ne mogu se smatrati zdravim, pravednim, demokratskim ili proeuropskim.“

Banac se pita: „Vrijedi li za Hrvatsku Rezolucija parlamentarne skupštine Vijeća Europe o zločinima totalitarnih režima (1996.) i Rezolucija o europskoj savijesti i totalitarizmu (2009.) ili je to samo farsa, koju dijelovi političkog vrha namjerno ne primjenjuju, pa čak i napadaju?“

„Besmislica je i jasna manipulacija tvrditi da bez organizirane antifašističke borbe koju je vodio Tito...dakle bez jugoslavenske komunističke revolucije, mi danas ne bismo imali Hrvatsku...Mi danas ne bismo imali Hrvatske da je opstao jugoslavenski komunistički režim, kao što je i nismo imali pod tim režimom.“ – zaključuje Ivo Banac.

A imamo li je? Imamo li Hrvatsku?!

Još uvijek u većini hrvatskih škola i vrtića organiziraju se svake godine izleti Titu u Kumrovec, a pri tome mu se tepa da je on „prvi hrvatski predsjednik“! Svakako za primjer zorno može poslužiti škola „Otok“ u Zagrebu, čiji ravnatelj Zdravko Furlan, prijeti neopravdanim satima onima koji ne idu na izlet Titu, a istovremeno zabranjuje izlete u Vukovar (hvaleći se da je on tamo bio 1994. i pomagao)! Korak dalje otišla je ravnateljica vrtića „Travno“ u N. Zagrebu Eva Žilajković, koja organizira svake godine čak besplatne izlete za sve predškolce u Kumrovec, a vjeronauk u vrtiću je ukinula, jer je po njenim riječima „štetan“!

Tako u Hrvatskoj, raspoređeni na strateška mjesta i u sve pore života, bivši komunisti-novopečeni antifašisti ili njihova djeca podižu podmladak koji će ih trajno zaštititi od - PRAVDE!

Pa kako onda Ivo Josipović, taj sveučilišni profesor KAZNENOG PRAVA, koji inače od malena ima duboko usađen i istančan osjećaj za PRAVDU I PRAVEDNOST, ne bi slomio vrat svojim neistomišljenicima!?

Naročito dok svojim nježnim, finim, njegovanim i bijelim prstima prebire po tipkama klavira.

A otac Ante, udobno zavaljen u naslonjač, uz Beethovena, sklopljenih očiju, ponosno uživa u sinovljevoj glazbi evocirajući uspomene na 11. dalmatinsku...figurativno!

Imamo li Hrvatsku?! Imamo li je?

Da Predsjednik Hrvatske brani zločince i opravdava zločine, izgledalo je toliko malo vjerovatno, gotovo nemoguće – a ipak se događa! Jednako kao što je nevjerovatno da ja citiram I. Z. Čička i I. Banca i pri tome se slažem s njima!


politička scena.com