Hrvatska reprezentacija će ovog petka igrati utakmicu u Larnici protiv Cipra, a tri dana kasnije u Osijeku dočekati Slovačku. Oba susreta igraju se u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Hrvatska je u ovom trenutku vodeća momčad svoje kvalifikacijske skupine H s 13 bodova iz šest odigranih utakmica. Jednako toliko skupila ih je i drugoplasirana Rusija, dok je Slovačka trenutačno na -4 u odnosu na njih. Cipar je na dnu poretka s četiri osvojena boda.

Nastavak kvalifikacija najavili su Joško Gvardiol i Kristijan Jakić.

"Neće mi biti problem igrati lijevog stopera, to je moja prirodna pozicija", rekao je u uvodu Gvardiol, kojeg je izbornik Zlatko Dalić koristio na poziciji lijevog beka. 

Gostovanja na Cipru su nekad bila unaprijed upisana tri boda.

"Danas u nogometu ništa nije jednostavno, na svakom se gostovanju treba namučiti. Čeka nas teška utakmica, moramo biti na pravoj razini, a ako će tako biti, onda će sve biti u redu."

"Rujanski ciklus je bio težak, ali stabilizirali smo se, kompletni smo i to je najvažnije. Moramo biti maksimalno ozbiljni, odraditi ovo i onda se možemo veseliti", dodao je.

"Atmosfera je uvijek ista, znamo kad je vrijeme za šalu, a kad za ozbiljnost i rad. S takvim pristupom možemo biti uspješni", nastavio je pa prokomentirao život i nogomet u Njemačkoj.

"Život mi se promijenio samo u smislu što sam napustio svoj dom. Drugih promjena nema. Igram za novi klub, a pune tribine su vjetar u leđa koji nisam osjetio u Zagrebu. Jako sam zadovoljan u Leipzigu i nadam se da ćemo biti uspješni u ovoj sezoni. Nismo najbolje startali, ali još ima vremena", zaključio je Gvardiol i prepustio mjesto Jakiću.

"Neopisiv je osjećaj biti reprezentativac, pogledati sva ta lica koja igraju na tako visokoj razini. Čast mi je biti ovdje", rekao je u uvodu pa otkrio što je razgovarao s izbornikom.

"Pričao sam s izbornikom, rekao mi je da sam ovdje zbog svog rada i zalaganja u posljednje dvije ili tri sezone. Nismo pričali o tome hoću li debitirati. Na meni je da radim, ponašam se pristojno i iskoristim priliku ako ona dođe."

"Očekujemo puni plijen, ali nikoga se ne smije podcijeniti. Svi znaju igrati nogomet i ako se ne uđe s maksimalnom energijom i željom, bit će puno teže", dodao je o nadanjima u listopadskom dijelu kvalifikacijskog ciklusa pa prokomentirao nedavni uspjeh Eintrachta protiv Bayerna:

"Ta pobjeda je nešto veliko za Eintracht. Svima u klubu znači pobjeda u tako velikoj utakmici, pogotovo u sezoni u kojoj nismo dobro startali. Odigrali smo odličnu utakmicu i zaslužili tri boda. Bayern je izrazito dobra ekipa, u ovom trenutku možda broj jedan u Europi."

M.B.