Hrvoje Hitrec, u svojoj se novoj kolumni bavi promišljanjima hoće li narod opet nasjesti na PR poruke iz izbornog stožera Kukuriku koalicije, poručujući kako bi Zoran Milanović mogao gospodarske rezultate dobre turističke sezone pripisati sebi i Vladi kojoj je na čelu.

-Premda naravno lažne, ankete iz mjeseca u mjesec uvjeravaju javnost da SDP i njegova koalicija ne samo da ne tonu nego se i oporavljaju, pušu za vrat Domovinskoj koaliciji. Ako narod doista nasjedne na prijevare prononsiranih prevaranata, ako doista misli da se ova Vlada brine za zdravlje i imanje građana, ako zbilja misli da su kukurikavci postali tuđmanovci – onda je to strašno - navodi Hitrec u svojoj novoj kolumni objavljenoj na portalu HKV-a.

Pita se je li moguće da narod ponovo nasjedne i na izborima opet izabere crvenu klatež?

-Nakon svih zala koja je nenarodna, protunarodna vlast učinila Hrvatskoj, nakon gospodarske katastrofe, siromaštva, iseljavanja Hrvata, ideoloških nasilja i omalovažavanja hrvatske države i hrvatskoga naroda – je li moguće da isti taj narod na izborima opet izabere crvenu klatež? - pita se Hitrec te dodaje kako se nada da do toga neće doći.

>>Prividima, mutnim poslovima i represijom SDP pokušava prikriti stvarne probleme (Video)

Smatra da če dobra turistička sezona i izjave koje će uslijediti u rujnu u određenoj mjeri pomoći Milanoviću.

-Kako u svakoj sreći ima nesreće, dobra turistička sezona ponešto će pomoći aktualnoj izvršnoj vlasti koja će sve zasluge pripisati sebi, pa će Milanović negdje svršetkom rujna reći: "Ova je Vlada učinila sve da sezona bude uspješna. Pobijedili smo Avare i ostali na Jadranskom moru, što je bila dobra odluka predsjedništva SDP-a. - napominje Hitrec.

Opasno ugrožavanje Njemačke

Uvjeren je kako bi Milanovićeva vlada određene političke poene mogla prikupiti i zahvaljujući činjenici da Hrvatska opasno ugrožava Njemačku po pitanju financiranja EU-a.

-Eto smo već dvije godine u Europskoj uniji, sretni, zadovoljni i imućni, to jest sretni su u Europskoj uniji što nas imaju. Premda nas Unija ismijava, duboko u sebi nas poštuje i voli jer koja bi druga zemlja ostavljala Uniji tolike milijarde njoj (Hrvatskoj) namijenjene, a uz obilno uplaćivala na tekući unionistički račun. Jest da je Njemačka glavi financijer Unije, ali joj se Hrvatska u relativnom omjeru opasno približava. Uz to, neiskorišteni novac, uplaćeni i nepodignuti /neizvučeni dobro će doći Grčkoj - cinično prosuđuje Hitrec.

Osvrnuo se i na preuzimanje institucija u režiji Zorana Milanovića i njegovih koalicijskih partnera.

-Koju to instituciju crveni nisu uspjeli preuzeti u ovih tri i pol godine zuluma? Hrvatski nogometni savez. Pokušao je Jovanović, pa stao jer je udario u tvrdo a poslije i sam odletio. Bacani su klipovi Vlatku Markoviću, a kada je umro i nasljedniku.No ni kukasti križ u udbaškoj izvedbi nije pomogao, pa se sada ide drugim smjerom – udarom na Zdravka Mamića koji je proglašen jedinim pravim gazdom hrvatskoga nogometa i Hrvatskoga nogometnog saveza.Ako se njega eliminira, sve ostalo će pasti, misle Ostojić i društvo, te su se upustili u neizvjesnu pustolovinu jedinim načinom kako se u ovim vremenima (ah, da su barem ona komunistička, priželjkuju) može likvidirati ama baš svakoga koji se bavi poslovima, štoviše milijunskim - zaključio je Hitrec.

Ne znam je li gosp. Hitrecu to promaklo, ali svakako treba podsjetiti  da su sve medijske igre "oko nogometa" otpočele onog trenutka kada su  interes za preuzimanje Dinama i HNS-a otvoreno pokazali raniji vlasnik EPH Ninoslav Pavić i tadašnji vlasnik Nacionala, danas pokojni, Ivo Pukanić. Oni koji se tog razdoblja sjećaju, svakako će se prisjetiti da je uposlenik Pavićevog EPH u to vrijeme bio i aktualni ministar MUP-a Ranko Ostojić.

 

R.H.