Predsjednik SDPartije je spreman: zapet ko' puška, ustrašen ko grlica. Visoko uzdignuta šaka na kraju ispružene ruke je znak sljepljenosti nacifašizma i komunizma, to je Zig Heil i Smrt fašizmu u jednom potezu ruke?!

Obećaje li to Zoran Milanović nove Hude jame i Tezna, jer u onoj uzdignutoj ruci manjka samo otvoreni znak. Znači li to da je pokopana ratna sjekira, u Milanovićevoj glavi došlo je do pomirbe i on nastavlja tamo gdje su Ribentrop i Molotov stali? Komunizam i nacifašizam jašu dalje?! „Diže se istok i zapad, diže se sjever i jug, naprijed uz druga je drug“ compagno, tovariš... kreću porobit ovo još malo slobodno mislećih Hrvata sve do uspostave nove diktature nesposobnjakovića pod vizuelnim identitetom nacizma i komunizma.

Je li ponuđeni vizualni košmar dovoljno zavodljiv i hoće li hrvatsko biračko stado na blatnjavom pojilištu to doista progutati, taj incidentan način i uspostavu „novog poretka“? Ljudi su spremni odreći se svojih prava, pogotovo prava na slobodno mišljenje, ako će im to zajamčiti sigurnost i zaštitu, ali uzdignuta šaka „Ala Romana“ jamči samo diktaturu maloumnika.

Demokratski izabrana SDPartija i Zoran Milanović jednom, mogu biti slučajnost, dvaput je pak ozbiljna dijagnoza, ali cijele hrvatske nacije. Logoreja Zorana Milanovića daje previše opakih i neodgovorenih pitanja, jer ne pokazuje Zoren Milanović susjedima zube nego krnjutke i loš zubni status, a naci-fašistički pozdrav je nešto neprihvatljivo. I to guta hrvatski puk, mediji se prave nevješti i podupiru uspostavu nove partijske diktature. Birači će prije glasanja morati dobro procijeniti:

-Je li Zoran Milanović spreman za vlast ili je spreman za doma, i već je sebi potpisao dugotrajno bolovanje?

-Je li Zoran Milanović doista spreman, pokazat će izborna kampanja. Još samo mora reći što je za njega domovina i što "slučajna država".

-Je li Zoran Milanović spreman dopustiti Milanki Opačić, Branku Grčiću, Borisu Lalovcu, Nenadu Staziću, Biljani Borozan i Željku Jovanoviću da pojasne koja je u biti njihova domovina?

-Je li Zoran Milanović spreman za ostavku kad izgubi izbore, Ili će mu navući čvrstu bijelu košulju s vrlo dugim rukavima?

-Je li Zoran Milanović sreman išamarati svoje ministre, kad već nije mogao Slavku Liniću uzvratiti davljenje u svom kabinetu?

- Je li Zoran Milanović sreman prestati lažno optuživati sve oko sebe a svoje pogreške predstavljati kao vlastite uspjehe?

-Je li Zoran Milanović spreman izvršiti javni suicid pred kamerama, i ostati zapamćen kao neshvaćeni umjetnik u politici? Ian Pallach se na primjer zapalio! Toliko poznat i neshvaćen da će dobiti počasno mjesto u Muzeju voštanih figura Madame Tussauds?

-Je li Zoran Milanović spreman od hrvatske javnosti tražiti oprost jer je uvjerava da hrvatske vanjske granice, umjesto hrvatske vojske, treba čuvati Aleksandar Vučić?

-Je li Zoran Milanović spreman za psihijatrijsko liječenje ili će to učiniti sam i bez profesionalne pomoći?

-Je li Zoran Milanović spreman s Tompsonom u duetu zapjevati „Čavogave“?

- Je li Zoran Milanović spreman objasniti što je to "slučajna država" i zašto je domovinski rat pokušao preimenovati u građanski?

-Je li Zoran Milanović spreman uputiti se s migrantima preko Mađarske i Austrije u Njemačku, i nikad se više ne pojaviti?

-Je li Hrvatska te sreće i treba li joj nakon tužne epizode sa Zoranom Milanovićem pružiti još jednu priliku ili je treba kazniti s još jednim mandatom?

 

L. C.