Načelnik općine Primošten i saborski zastupnik MOST-a Stipe Petrina, osvrnuo se na činjenicu da 19 zastupnika MOST-a dogovori jedno, a onda Drago Prgomet pod okriljem mraka ode na tajne pregovore sa Zoranom Milanovićem u privatni stan ministara Ante Kotromanovića.

-Osobno mislim da to najbolje govori o karakteru gospodina Prgometa. Mislim da nas je time izdao. Portali bruje, nisam upoznat sa svim, ali vjerujem da je istina da šuruje s Milanovićem. Dali smo riječ jučer na sastanku Nacionalnog vijeća da nećemo istupati van zajedničkih stavova MOST-a, zato i vas sad molim da naglasite da ovo što govorim nije stav MOST-a, nego moj osobni, da imate razumijevanja - kazao je Petrina u izjavi za Direktno.hr.

Nastavlja kako ga je zgrozila Prgometova taktika ''iza leđa''.

-Tako raditi iza leđa nas svih 19, ali i iza leđa birača koji su za nas glasovali, to je dno dna. Ako Prgomet bude sa mnom i sa svima do 14 sati i dogovorimo jedno, a poslije on dogovara drugo, nijedan komentar više nije potreban, to je moj privatni stav kao osobe. Da bilo tko to napravi s ljudima od kojih je dobio povjerenje i napravi to mimo tih ljudi, to je dno dna. To samo govori o prljavom karakteru aktera na političkoj sceni. Kad netko prodaje svoje tijelo, bilo za jedan euro ili za 10 tisuća, zna se koji je zajednički nazivnik – kurva - ogorčen je Petrina.

Petrina je, podsjetimo, prvi javno istupio s idejom vlade nacionalnog jedinstva, i prije nego je Petrov to objavio na presici. Danas priznaje da mu cijela ova situacija oko MOST-a već lagano počinje ići na živce.

-Zato Hrvatska propada, radi tipova kao što je gospodin Prgomet. Prva stvar koju bi trebalo napraviti je izbaciti novac iz politike i mandat ostaviti listi onoj s kojom je ušao u Sabor. Ovo mi je lagano počelo ići na živce, imam puno posla u općini, ovakve spletke nisu meni svojstvene, preotvorena sam osoba. Ali MOST je odličan projekt, odlična platforma, za takvo nešto se zalažem već 15 godina. Unatoč svemu što se odvilo, ne odlazim iz MOST-a - zaključuje Petrina. 

 

R.H.