Najprije smo prije nepuna dva mjeseca od predsjednika vlade, Zorana Milanovića, čuli da će kroz Hrvatsku proći samo oko osam stotina do tisuću izbjeglica, to je bio famozni plan „A“, a nakon samo 24 sata Milanović je već bio na planu „B“.

Potom je slijedio je plan „D“ i dalje po abecedi, a na čemu je sad Milanović, ne znamo; vjerojatno je s abecede i alkohola prešao na nešto jače? Od najavljenih nekoliko stotina izbjeglica, do danas je u RH ušlo preko 360 000 migranata, ako je za vjerovati brojanju Ostoja Rankovića, a taj bilježi milicionarski, zapravo se brojke ne slažu. Kad se sravne brojke migranata ušlih u RH i izašlih u Mađarsku i Sloveniju već nedostaje 20 000 ljudi, ili se to već pribraja turističkim noćenjima u post sezoni?!

Kad je Predsjednica progovorila i prigovorila da je prvenstvena zadaća vlade RH čuvanje državnih granica, tj. država sigurnost od svake moguće ugroze, pa se ulazak migranata mora usmjeriti na službene granične prijelaze, Zoran Milanović se u svom huliganskom stilu obrecnuo na nju i sve „bešćutnike“ koji se zalažu za sigurnost hrvatskih građana proglašavajući ih ksenofobima i šovinistima. Ulazak migranata u Hrvatsku je ilegalan, jer se odvija uglavnom bez putovnica i svaki takav ulazak u Hrvatsku (po pravilima EU) je protuzakonit. Samo prelazak preko službenog graničnog prijelaza omogućava barem nekakvu evidenciju migranata.

Mađarskog premijera Viktora Orbana Zoran Milanović je prozvao grubim riječima uvreda, istih kakvih se naslušao od kvartovskih siledžija dok im je bio posilni, jer Europu zatvara u žicu. Navodno ga to podsjeća na neka huda vremena i nazvao ga nacistom. Uzvišen u svom jadu jamčio da on nikad žicu na hrvatsko-srbijanskoj granici neće podignut?! „Nikad ne reci nikad“ i evo se opet dižu neke nove zidove na hrvatskoj granici. Slovenija podiže ogradu 180 cm od koljena visoku bodljikavu žicu. Slovenija je ipak nešto naučila i ona je spremna. Je li Zoran Milanović spreman ili je samo tako, „ala Romana“, pozdravljao svoje sljedbenike na predizbornim motivacijskim skupovima? Još je dovoljno dugo predsjednik vlade u odlasku pa ćemo vidjeti koliko je dosljedan, a koliko pomodan i lažljivac s dijagnozom.

Umjesto da Milanović ozbiljno osigura hrvatsko-srbijansku državnu granicu i surađuje s EU, sada Slovenija podiže ogradu prema Hrvatskoj, jer Milanović i brat mu Ranković rade mimo svih dogovora po nekom svom planu. I to je stanje stvari. Hrvatska je žicom i ogradom odvojena od svojih EU susjeda i ranjivo preko zelene granice otvorena prema Srbiji. Slobodan Milošević bi bio sretan, jesu li i Zoran Milanović i njegova srpsko-hrvatska vlada zbog toga sretni, jesu li konačno stavili Hrvatsku na koljena?

Glumeći humanitarca Zoran Milanović bio je cijelo vrijeme na liniji Partije i Pusićkine politike tzv. regiona. Namjerno je gubio dragocijeno vrijeme, nije ništa poduzimao i veleizdajnički ugrozio sigurnost RH. Ugroza zapravo tek počinje. S žicom na hrvatsko-mađarskoj i hrvatsko-slovenskoj granici te otvorenom granicom prema Srbiji, Hrvatska će se u dva tjedna napuniti migrantima, njih 50 000. Schengenska granica prema Sloveniji i Mađarskoj ima ogradu, Hrvatska je izolirana žicom, kao i da nije u EU. I to je rezultat Milanovićeve vlade.

Nije li o tome cijelo vrijeme riječ, rušenje suvereniteta RH drugim načinom? Od trenutka kad je prvi migrant ušao u Hrvatsku, od kad je Mađarska počela s gradnjom ograde, od kad je Slovenija najavila to isto i nema pomoći slijepim hrvatskim biračima – taj isti SDP, onaj koji nije nikad prihvatio ideju hrvatske državnosti, na izborima je dobio 54 saborska mandata, a ogorčeni su utjehu našli pod mostom! Ono što Partija nije uspjela sa srpsko-srbijanskom agresijom, sada pokušava (i ide joj vrlo dobro) s migrantima. I birači su sve to kreditirali s 54 saborska mandata?! Koji su to birači, s kojim to ljudima živimo?

Prije nego uspjehom zatečeni Most i pomisli da je faktor u rješavanju poteškoća u RH i da nešto o tome zna, neka malo promisli kako premostiti migrante i što s njima; možda ih mostom prebaciti u Dalmaciju, ili i njih reformirati? Samo budala može HDZ-u i SDPartiji predlagati veliku koaliciju i sebe vidjeti kao čimbenika. Ako bi se HDZ i SDPartija dogovoruli o velikoj koaliciji, Most im u tom poslu treba koliko i Svetom ocu viagra.

Zahvaljujuć komunizmu i njegovoj dugotrajnoj represiji, Hrvatska je odavno podijeljena: s jedne strane domoljubi, oni koji su stoljećima sanjali i borili za suverenu hrvatsku državu, s druge strane oni koji Hrvatsku nisu nikad vidjeli samostalnu i suverenu: partijska nomenklatura potpomognuta jugonacionalistima, srbo-srbijancima i njihovim simpatizerima. Most je zbrka ogorčenih i razočaranih, uglavnom lokalni šerifi, a povijest je pokazala da se s njima ništa pametno ne može uraditi. Nekakav vlada nacionalnog jedinstva obična je izlika. Most nije vezivno tkivo pomirenja, ništa konkretno oni ne nude, nego projekt „mali nesvrstani“, mostarska škola pehlivanjenja po mjeri nepismenih nepismenih hrvatskih novinara.

 

L. C.