"Formira li Most vlast sa 'četnicima hrvatske nacionalnosti', nacistima iz HDZ-a, ja ću svoj mandat dati nekome s moje liste ili sjediti u Saboru kao nezavisni zastupnik, ali jedno je sigurno, stanje moga želuca ne dopušta mi da koaliram s HDZ-om", rekao je danas kontroverzni gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina.

Ovo je citat izjave budućeg saborskog zastupnika u Hrvatskom državnom saboru, objavljen u medijima lijevog svjetonazora, i izjava koja zorno pokazuje nekoliko činjenica i odgovara na pitanje gdje je Hrvatska bila protekle 4 godine, kuda ide i gdje joj je konačni cilj u režiji mentalnih komunista?

Izjava Stipe Petrine o "nacističkom HDZ-u" naslanja se na izjave druga Jovanovića o biskupima "crnomantijašima", na izjavu Nenada Stazića o Željki Markić koja će "svu djecu potrpati u kamione i osnovati dom u Jasenovcu, naslanja se i na izjavu SDP-ovog europarlamentarca koji je Željku Markić, dok je bila u savezu s HDZ-om oko pitanja braka, usporedio sa nacistom Eichmanom, pa onda s izjavom zastupnika Kolmana koji UIO naziva ruljom. Izjave Zorana Milanovića, Josipovića, Pupavca, Teršeličke i drugih vrlih "demokrata" uzaludno je i citirati, jer sjeme mržnje i razdora je posijano, a glede Stipe Petrine vidljivo je da je sjeme palo na plodno komunističko tlo.

Za Stipu Petrinu je Tuđman zločinac koji je, navodno po Stipi, zapovijedio ubojstvo 38 HOS-ovaca za vrijeme Domovinskog rata, a Tito je najbolje što je Hrvatska u svojoj povijesti imala, jer Tito nije zapovijedio bleiburški pogrom i sva udbina ubojstva poslije 1945. god. Tito je i za Milanovića, kao i za Stipu prvog i Stipu drugog iz Milanovićeve blizine također najbolje što je Hrvatska imala, a Tuđman najgore.

Ti-to, ti-to =TITO, paradigma je za današnje političko djelovanje projugoslavenske, regionske, pročetničke velikosrpske politike u Hrvatskoj u izdanju neokomunističke Vlade, a da je tome tako imamo bezbroj dokaza. I kad bi htjeli sve svesti pod nazivnik ideologija i svjetonazora, jer to nekako nevino zvuči, istina je sasvim drugačija. Ti-to, ti-to politika ušla je u sve segmente stvaralačkog, ekonomskog, kulturno-političkog života Hrvatske i umjesto tržišne utakmice koja je temelj demokracije i tržišnog natjecanja koje rađa kvalitetu kroz konkurentnost, mi imamo klasičnu komunističku dogovornu ekonomije, dogovornu medijsku politiku, dogovornu kulturnu politiku, dogovornu povijesnu istinu. Imamo i dogovorno donošenje proračuna Republike Hrvatske, a proračuni temeljeni na multicipliranim lažnim pokazateljima neumoljivo proizvode multiciplirane nove i nove dugove.

Kako bi pokazali da politika ti-to, ti-to, nije svetonazorsko ni ideološko pitanje moramo osvjetliti put kojim nas tako vođena politika vodi. "DA Tito" vodi nas u novu Jugoslaviju, vodi nas u osovinu London, Beograd, Moskva, vodi nas dogovornoj, a ne tržišnom gospodarstvu, vodi nas antireformskoj propasti Hrvatske koju će pojesti inspiratori memoranduma SANU 2.

"DA Tuđmanu" znači odrediti jasne nacionalne interese, znači odrediti strateške partnere koji vode tržišnu politiku, znači biti dio europske obitelji, znači biti dio NATO saveza kao svojevrsnog obrambenog kišobrana. Ovo nabrojano, kao glavne strateške odrednice Hrvatske mentalni "ti-to" komunisti nikada ne će prihvatiti. To bi se moglo dogoditi jedino nakon njihovog katastrofalnog izbornog poraza, ako na to budu prisiljeni, a u to je u ovim okolnostima teško povjerovati.

MOST ima moralnu obvezu ograditi se od siledžije Stipe Petrine, a tu moralnu obvezu imaju oni članovi MOSTA koji izviru iz korjenja prvoga HRAST-a, iz naručja GROZDA. I jedni i drugi, i taj HRAST i taj GROZD na potpuno su istim svjetonazorskim temeljima, na temeljima obitelji, zaštite braka, na temeljima "ne čirilicu u Vukovar", na zaštiti života od rođenja do smrti, ne cijepanje Hrvatske na samostalne regije, DA reforme, NE Tito, DA Tuđman, NE regija, DA EU i NATO.

Velika koalicija s ovakvim svjetonazorskim i duboko političkim razlikama u projekcijama hrvatske budućnosti je nemoguća misije i takav prijedlog o "velikoj koaliciji", prijedlog poštenjaka Bože Petrova ide u smjeru zadržavanja jedinstva unutar MOSTA, a svima je vidljivo nakon sramotne izjave Stipe Petrine da tog jedinstva u MOSTU nema. Prevareni su oni glasači MOSTA koji su glasovali za izdanke HRASTA i GROZDA, a nagrađeni su oni koji su glasovali za morbidnog Stipu Petrinu. Ne će biti prvi put da prevareni Hrvati izaberu tamu umjesto istine.

Novi izbori dali bi i novu sliku vrijednosti MOSTA koji se mora riješiti mrzitelja, dali bi i novu sliku HDZ-a koji se mora oštro oduprijeti ovakvim mrziteljskim izjavama sudskom tužbom i pomoću svih medijima koji su im trenutno, svakodnevno dostupniji nego je to bilo za vrijeme kampanje. Sada se upravo piše budućnost Hrvatske! Više ne vrijedi stih iz pjesme "Još Hrvatska ni propala dok mi živimo", jer propala je i propada i dalje, a mi smo zapravo totalno mrtvi i prevareni.

 

Kazimir Mikašek-Kazo