Kad već uz pomoć notornog prevaranta Drage Prgometa i lokalne barabe Stipe Petrine, Zoranu Milanoviću nije uspjelo pridobivanje Mosta u svoju SDPartijsku koaliciju – on je odlučio srušiti Most i na Most je poslao sve svoje medijske diverzante.

Svi su se novinari, kolumnisti i tzv. analitičari, kao i sva uredništva posljednjih dana iskazali pljujući po MOSTU kao smušenoj udruzi i njenim diletantskim članovima. Jednostavnim riječnikom Milanovićev je naputak glasio: „razbiti Most“, a u drugoj fazi petrine i prgometi trebali su prikupiti što više obezglavljenih članova Mosta i samo ih ugurati u SDPartijsku koaliciju. Kad je uvidio da mu abecedni planovi nikako ne uspijevaju, Milanović sada pokušava isprovocirati nove izbore. Jedan iz serije udara na Most, uz potporu Josipa Leke i njegovog nasilja nad poslovnikom predviđenom procedurom, Milanović je izveo na današnjem konstituirajućem zasjedanju Sabora.

Predlažući Roberta Podolnjaka za predsjednika Sabora, uz obrazloženje kako je čitava stvar dogovorena s Most-om, Josip Leko i ostala 54 saborska zastupnika SDP-ove koalicije "Hrvatska raste", otvoreno su pokušali inscenirati nove podjele u Most-u. Vjerujući, kako će dio Most-a, kao i sam Podolnjak, nasjesti na ovakav prijedlog, Milanović je očito pokušao pridobiti još koju "ruku" prije ulaska u završnu fazu provociranja novih izbora.

Srpska nacionalna manjina predvođena etnobiznisom Miloradom Pupavcom se isto tako precijenila, istrčala prije zvižduka i odmah dala do znanja da je njihov favorit SDPartija; ponadali su se da bi u sljedećem mandatu umjesto 40% ministara Srba možda mogli dobiti natpolovičnu većinu, pa Milanovićeva vlada ne bi u sljedećem mandatu bila hrvatsko-srpska nego srpsko-hrvatska! Umjesto da se pritaje i pričekaju te na koncu pridruže izbornom pobjedniku, tko god on bio, jer su manjina i tako manjine to rade, oni su požurili otvoreno stati uz hrvatsko-srpskog premijera.

Kada je Milorad Pupovac na putu do Predsjednice izgubio jednog zastupnika koji je odbio razmišljati Pupovčevom glavom, odmah se digla panika i slijedila policijska akcija, kao da je u pitanju svjetski terorist ili vođa ISIL-a. Na Mirka Raškovića je svim silama navalio Bertinin PNUSKOK; traže Raškovićeva zavodnika i pogledavaju na HDZ. Tko je zaveo Raškovića da se okrene protiv svog vođe Pupovca i postane nelojalan Srbin? Međusobna srpska svađa tako postade prvoklasno političko pitanje, policiji i medijima najzanimljivije?!

Ispendrečio bi Pupovac sve koji ugrožavaju njegovu okupaciju „zapadnih zemalja“, pa bili oni i iz „sopstvenih“ redova. Pretukli bi oni sve zastupnike u Saboru - uključujući i Raškovića, što je ipak nekakav napredak ako se usporedi s ubojstvom Stjepana Radića i hrvatskih zastupnika u beogradskoj Skupštini. Nije Mirko Rašković važan, nego broj ruku, a danas je svaki prst važan, a cijela ruka pravo je bogatstvo. Uzalud im trud; Raškovićeva ruka više ili manje, jer Izborni zakon i poslovnik Sabora su tako sročeni da hrvatska Predsjednica, kao čuvar i stup hrvatske državnosti, ima pravo pune arbitraže istih, a sve kako bi izbjegla parlamentarnu krizu i spriječila očitu SDPartijsku sabotažu ustavnog poretka RH.

Ovakav PNUSKOK koji kao poslušno pseto skače na onog na koga Zoran Milanović i Milorad Pupovac upru prstom, Hrvatskoj doista ne treba. USKOK se bavi progonom političkih protivnika SDPartije i postaje politička policija, zapravo utjerivač političkih dugova. Ne bi li bilo bolje da se bavi, na primjer, pronevjerama u DUUDI-ju ili netransparentnim prodajama državnih nekretnima ruskim tajkunima. Kad su već priveli Mirka Raškovića, moraju i sve one koje je Grmoja naveo, Zorana Milanovića i Antu Kotromanovića među prvima. Jer i oni su prvi navedeni kao tlačitelji MOST-ovih saborskih zastupnika.

Umjesto da su danas davali iskaze i odgovarali na mnoge dvojbe u PNUSKOK-u, Milanović i Kotromanović su zajedno s Josipom Lekom režirali novi igrokaz u Saboru. Bez obzira što isturanjem Roberta Podolnjaka nisu uspjeli dodatno podjeliti Most, njihovo slavlje nakon prekida saborske sjednice sasvim dovoljno govori. Očito se raduju novim izborima - pod nadzorom APIS-a.

 

L. C.