Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao potporu ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću te je iznova odbacio tumačenja nekih novinara prema kojima on osobno nije antifašist.

Zahtjeve za Hasanbegovićevom smjenom Karamarko je ocijenio apsurdnim potezima.

-Nisu uvjerljivi. Sve što je bilo do sada kao manifestacija tog pokušaja, odnosno namjera i intencija da se ministra smijeni je dosta neuvjerljivo. Možda se radi o nekim financijskim interesima, možda su neki zakinuti za nešto, možda se radi o dokidanju stečenih prava pa to nekome ne odgovara -kazao je Karamarko.

>>Komesar Ostojić: "Handžarbegoviću, jesi li fašist, ustaša ..."

Na inzistiranje novinara kako je u svojim izjavama nedosljedan jer je u ranijim intervjuima kazao kako ga vrijeđa kada mu se kaže da je antifašist, Karamarko je odgovorio da to nije nedosljednost.

-Ja sam rekao, kad za mene kažete da sam antifašist, a jesam, to je samo 50 posto istine. Jer, ja sam i antikomunist. Ako hoćete generalno ja sam i antitotalitarist. Nadam se da razumijete što to znači. Da se civilizirana Europa distancirala  i od nacizma i od fašizma, ali i od komunizma. Evo to smo mi, antifašisti - zaključio je Karamarko odgovarajući novinarima koji po SDP-ovim uputama danima "love fašiste" u Hrvatskoj.

Na zahtjev za njegovom ostavkom koji je danas Vladi i premijeru predala inicijativa "Kulturnjaci 2016", osvrnuo se ministar Hasanbegović.

-Neka cvate tisuću cvjetova, rekao bi Mao Ce Tung - kratko je prokomentirao Hasanbegović

>>Hloverka Novak Srzić: Udarna grupa Radmanovih urednika i novinara djeluje na temelju izvješća Ruske federacije

Podsjetimo, prve optužbe o navadnom jačanju fašizma u Hrvatskoj stigle su od šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova u svibnju prošle godine.

 

M.M.