Politički i ini amaterizam MOST-a postupno uzima sve veći danak. Skoro se pola godine iz njihovih usta nije mogla čuti ni jedna riječ do li: reforma, a sad kad nešto treba poduzeti, koči se svaka odluka domoljubne koalicije, osnivaju se neka beznačajna vijeća i stranački odborići koji bi trebali “nadgledati” provedbu reformi, a u biti je njihova isključiva svrha usporiti i kočiti sve što bi bilo dobro za Hrvatsku.

Zaista, MOST-ov amaterizam ide do te mjere da se obaziru i sučeljevaju sa svakom la(ve)ži koja pristigne iz boljševističkih gubica; tim provincijalcima bez političkog iskustva uopće nije jasno s kim imaju posla, već na neki način i dalje provode vladanje “nacionalnog jedinstva”. Nije im jasno da u javnom medijskom prostoru, od HRT-a do velikih dnevnih listova prevladava laž, obmana i dezinformacija, sve u službi Zorana Milanovića i Bude Lončara.

Gospodo iz MOST-a, možda vaše namjere jesu plemenite i usmjerene dobrobiti naše domovine, ali vi iz časa u čas pokazujete vrhunski diletantizam i nesnalaženje. SDPartija i njezini sateliti nisu htjeli Republiku Hrvatsku, već Socijalističku Republiku Hrvatsku, još uvijek drže sve poluge vlasti od medija, preko policije i tajnih službi do agencija za brojanje glasačkih listića.

>>Trenutno imamo Tripartitnu vladu i nestabilan sustav

Dakle, u četiri se godine, radilo na obnovi autohtonog komunističkog totalitarizma, a kako stvari stoje – uspjelo se. Ako vi gospodo iz MOST-a, želite s takvima razgovarati, čuti njihovo mišljenje, saslušati njihove bijesne protudržavne ispade i boljševističke bljuvotine, onda vam je najbolje pokupiti stvari i vratiti se u vaše općine u kojima je najzahtjevniji politički i misaoni pothvat bilo pitanje broja kanti za smeće u pojedinoj ulici.

Čelni čovjek SOA-e je počinio veleizdaju, prisluškivao je predsjednicu, a nabavljao je opremu potrebnu za uhođenje svega i svakoga preko Vibera, Skypea, WhatsAppa i ostalih mreža. Predsjednica je sve to znala i morala je čekati smjenu vlasti kako bi napokon dobila supotpis premijera; jer Milanović nikada ne bi smjenio svoga čovjeka koji mu je svakodnevno nosio i slao transkripte razgovore Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga. I onda se javlja neka Strenja-Linić koja zahtijeva da se Lozančića, izdajnika “par excellence”, sasluša! Zašto?

>>Strenja Linić: Saborski Odbor treba konstituirati i saslušati Dragana Lozančića

Može li se smisliti opravdanje da šef tajne službe nadzire Predsjednika RH? Nadalje, traži se da Ranko Ostojić predsjedava saborskim odborom za nacionalnu sigurnosti; dakle, želi se dojučerašnjeg prvog Milanovićevog “pendreka” na čelu najvažnijeg odbora u Saboru – čovjeka koji je neizravno odgovoran za smrt vukovarskog branitelja Pajičića, ali propustanje kroz Hrvatsku osobe koja je sudjelovala u pariskom masakru, čovjeka koji je slao policiju na invalide u crkvu (!!!). Inače, čak ni u doba najgoreg jugoslavenskog totalitarizma, “milicajcima” nije padalo na pamet ući u svojstvu službene osobe u crku, koja je ekstrateritorijalan dio Vatikana.

S druge strane, Most-ov Robert Podolnjak, ili kako se već zove, traži da se ministar Hasanbegović izjasni kao antifašist. Ministar se nema komu opravdavati ili objašnjavati izvan okvira svoga rada kao ministra. Tko je lud u Hrvatskoj? Zahtijevati od jednog ministra da se izjašnjava o tome da je antifašist s odgodom više od sedam desetljeća poslije poraza fašizma?!

Pa gospodo, on je odabran od strane premijera, konsenzusom svih strana, dakle i MOST-a. Ministar Hasanbegović je i vaš (!) izbor, dakle uskačete sami sebi u usta, a na provokacije četnika đikića, stazića, pusića, pupovčića i ostalih ne treba “reagovati” jer njih svih ionako čeka zatvor.

Nadalje, kako bi se gospodin Podolnjak osjećao kad bi se nad njim provodio linč i tražili razlozi njegove promjene prezimena? To bi bilo van svih demokratskih okvira i prvorazredan politički skandal; no nisu kriteriji jednaki za sve, zar ne?

Naposljetku, MOST i njegovi zastupnici bi trebali shvatiti jednu stvar: bili ste važni kao jezičac na vagi kad je trebalo formirati vladu; sad je MOST dio vlade, a vlada za svoj rad odgovara samo i isključivo Hrvatskom saboru, a ne srpskim Novostima, Radmanu, Novom listu ili bilo kojoj ispostavi srbijanske BIA-e u Hrvatskoj.

>>Hrvatska tragikomedija - Pupovčev bivši HOS-ovac proziva ministra zbog fotografiranja s pripadnicima HOS-a

Između ostalog, postoje indiciji da su pokradeni glasovi na izborima, možda su dodani upravo MOST-u, a čak i agitpropovske ankete pokazuju da MOST gubi na važnosti. Dakle, gospodo mostovci, imate priliku nešto učiniti; ili to učinite i nadajte se da će se vaš rad nakon četiri godine nagraditi, ili priznajte da se kukavičje jaje Partije i na izglasavanju proračuna rušite vladu!

 

Josip Gajski