Nakon današnjih rasprava u Hrvatskom državnom saboru o smjeni Dragana Lozančića , Ines Strenja- Linić iz Mosta izjavila je da pod hitno treba imenovati Ranka Ostojića za predsjednika Saborskog odbora za nacionalnu sigurnost.

Temelj za takvo postupanje je želja Mosta da taj odbor, pod predsjedanjem prvog Milanovićevog pendreka, odluči o smjeni Lozančića kojemu je Predsjednica uskratila povjerenje.

Isto je izjavio potvrdio i saborski zastupnik Most-a Miro Bulj!

Nevjerojatno, ali istinito! Ranković će odlučivati o Lozančiću, zajedno s kojim se sumnjiči za sudjelovanje u istim nepodopštinama, uključujući i navodnu izradu psiholoških profila zastupnika Mosta, potrebnih Milanoviću za njegovo postizborno "miniranje"?

Prije samo nekoliko dana ista ta Ines Strenja i svi Mostovci digli su ruke protiv imenovanja Rankovića na tu funkciju , a današnjim saltomortaleom su sami „izvršili veliku nuždu“ pod Most i bespovratno kompromitirali svoju političku vjerodostojnost.

Predomislili se Mostovci!?

Kao i nebrojeno puta do sada u svim ovim mučnim političkim dogovorima, Most je iz temelja promjenio politički stav!?

Koji su razlozi?

- Nagli pad rejtinga Mosta na nacionalnoj razini imputiran od „crvenih medijskih brigada“ u zadnjim anketama razdrmao je njihovu partitokratsku taštinu i Mostovci su jako dobro razumjeli poruku koju im šalje medijska mafija.

„Ako ne budete „dobri“ rejting će vam pasti kao Živom zidu ili Mireli Darkerici Holy“!“ Ako budete „dobri“ rejting će vam rasti kao što vam je rastao i prije zadnjih izbora! A onda možete s nama po izbornu pobjedu na novim izborima“!

- Sa svojih 10% udjela koliko su dobili na izborima žele apsolutnu kontrolu nad svim državnim resursima i nad cijelim represivnim aparatom. Pokušavaju ucjenjivati, kako ne bi bili pročitani!

-Smjenom Dragana Lozančića i imenovanjem novog šefa SOE koji ne odgovara Mostu, predsjednica Republike i predsjednik Vlade došli bi do transkripata u kojima stoje svi zapisi o nepodopštinama Milanovićevih ministara ali i prisluškivanju predsjednice Republike i pritiscima prema zastupnicima Mosta.

- Bitnije im je zadržati svoj stečeni politički kapital i zaštititi svoju političku grupaciju od daljnjeg urušavanja do koje može doći izlaskom Lovrinovića, Martinovića i ekipe koja, nezadovoljnih neulaskom u izvršnu vlast, prijeti osnivanjem zasebnog novog saborskog kluba! Izbjegavanje novog loma čelnicima Mosta je očito bitnije od nacionalnih interesa!

Onaj koji razmišlja lokalno ne može razmišljati globalno. Onaj koji je šerif u svom gradiću ne može biti šef Države, taj ne razumije šta znači domoljubno zajedništvo, nacionalni i strateški interesi države i naroda.

Međutim, ova igra skrivača otpočela je davno prije današnjeg dana i današnjeg klasičnog pokušaja državnog udara u Hrvatskon državnom saboru.

Ta utakmica počela je kupovinom Radmanove TV šupe od interesnih lobija bliskih Branku Rogliću, koja je Mostu nemilice dizala rejting. Počela je kupovinom i ostalih mainstream medija koji su od Mosta napravili napumpanu političku lutku putem koje se pokušalo disciplinirati Tomislava Karamarka i Domoljubnu koaliciju.

MOST je, ističu osobe bliske HRT-u, zbog toga dužan Goranu Radmanu i nikada ne će dozvoliti ni njegovu smjenu Radmana.

Radmana će, kao i Lozančića, pokušati čuvati iz još jednog razloga!

Pa tko će im ponovo vratiti izgubljeni rejting za moguće nove izbore ako ne Radman i mediji koji žive od novca Branka Roglića i drugih oglašivača!? Bez tih medija propadaju politički, a onda gube i sve lokalne pozicije, jer narod im više ništa ne će vjerovati!

>>Medijske operacije u izvedbi SDP-ovih novinarskih aktivista

Most je i protiv naplata poreznih dugova svim značajnijim mainstream medijima, protiv je lustracije u medijima, gdje se uhljebio veliki broj suradnika nekadašnjih jugoslavenskih tajnih službi, jer upravo ti nedemokratski mediji su ih i doveli u ovu ucjenjivačku političku poziciju.

Uskogrudno političko razmišljanje o spašavanju vlastite kože na mizernom „lokalnom“, sebičnom partitokratizmu dovest će ovu našu Hrvatsku u još bezizlazniji položaj, u položaj potpune političke i ustavne krize.

Kriza Ustavnog suda, afere vezane za SOA-u i PNUSKOK, kriza izvršne i zakonodavne vlasti, zadržavanje SDP-ovih ministarskih pomoćnika i cijele ljevičarske operative, zadržavanje kontrole nad svim strateškim javnim poduzećima nije ništa drugo nego stvaranje tripartitne vlasti, onakve kako su je Mostovci promovirali u prvim danima ove pogubne političke trakavice.

Kakva je to nova vlast s ministrima iz Domoljubne koalicije i Mosta i SDP-ovom operativom na mjestima zamjenika i pomoćnika ministra, kakav je to MUP s Rankovićevim Bertinom i ostalim policajcima koji su kreirali predizborne istrage i štitili kreatore svastike u Poljudu? Kakav je to DORH koji je spašavao Perkovića, istraživao neposlušnog Bandića ali ne i rusofila Pejnovića i njegovu ulogu u kontaktima ministra Kotromanoviča i ruskih tajkuna? Što je tu radio vrh SOA-e, osim što je prisluškivao predsjednicu Republike i materijale dostavljala čelniku SDP-a Zoranu Milanoviću ?

Most ne želi ni lustraciju i time se ponovo stavlja u istu ravan sa svima koji su iz ideoloških uvjerenja i straha protiv lustracije djelova jugoslavenskog represivnog aparata. Petrov je neki dan istaknuo da želi lustrirati samo one koji su se ogriješili o privatizaciju, u čemu su njegovi stavovi podudarni sa Josipovićem. I jedan i drugi su protiv istraživanja masovnih zločina i državnog terora počinjenog pod patronatom KPJ.

Nova socijaldemokracija bez lustracije nije moguća, ta svjetonazorska koalicija Titoista i regionalista uništit će Hrvatsku do kraja, a lokalni politički hlebinci toj opciji trenutno pomažu, bez obzira što su u koaliciji sa njihovim političkim takmacima.

Stoga nije pretjerano iznova kazati kako trenutno u praksi doista imamo tripartitnu Vladu za koju se Most dugo zalagao ali i vrlo nestabilan sustav.

 

Kazimir Mikašek-Kazo