Urota Zrinsko-Frankopanska samo je jedna povijesna kratka, ali znakovita epizoda od mnoštva sličnih urota koje su i stvorile sintagmu o „Zvonimirovoj kletvi“.

Preko povijesnih prostora hrvatskih zemalja na ovom „brdovitom Balkanu“ uvijek su se prelamale silnice međunarodnih politika poglavito radi važnosti geostrateškog položaja, a u toj važnosti najvažnije je uvijek bilo i ostalo hrvatsko Jadransko more.

Ne možeš pokoriti narod koji je bogat, narod koji ima novac! Dokaz za to je židovski narod, a oni koji su kroz povijest željeli pokoriti židovski narod prvo su udarili na materijalne resurse tog naroda, pa onda na ljudske potencijale kroz raznorazne „holokauste“. I na Hrvatsku su se ciklično događali baš takvi napadi, a postoje dokazi da se to radi i dan danas. Danas je Hrvatska osiromašena zemlja, u dužničkom ropstvu, a napad na ljudske potencijale više je nego bjelodan i ocrtava se u dva pravca. Jedan je masovno iseljavanje najpametnijih i najpotentnijih hrvatskih ljudskih potencijala, a drugi pravac oslikava se u poražavajućoj demografskoj statistici.

U emisiji „Otvoreno“ TV šupe koja s konačno polako transformira u „katedralu duha“ u jednom gotovo pripremnom sudskom ročištu, nepobitno je dokazano da je povlačenje novca iz fondova EU koji su odobreni Hrvatskoj u značajni iznosima, namjerno opstruirano. Uzalud je bilo „ministru od barikada“ Grčiću objašnjavati da se tu radi o objektivnim administrativnim teškoćama. Pomeli su ga i novi, hrvatski ministar Tomislav Tolušić i stručnjakinja u konzultantskim poslovima koja na terenu najbolje zna o čemu se tu radi. Vađenje Grčića na nedostatak stručnih kadrova i ostale dječje isprike jednostavno ne piju vodu. Namjerno su osiromašivali Hrvatsku i hrvatski narod.

Ova emisija „Otvoreno“ koja nakon dugo vremena nije ličila na Lošin „vučji čopor“ samo je jedan u nizu dokaza o namjeri osiromašenja Hrvatske, a o tome su pisali brojni uglednici medijskog života Hrvatske. Naravno, njihove analize u tom pravcu bile su zatirane, a samim odnosom medijskih snaga nisu mogle ni doći do kritične mase kritičkog promišljanja.

Premijer Tihomir Orešković za svog glavnog koordinatora u važnom segmentu obogačivanja Hrvatske imenuje Jakšu Puljiza, desnu ruku „Grčića od barikada“, Grčićevog doktoranta, uzima čovjeka iz poražene antihrvatske politike, one politike koja je namjerno ili neznanjem osiromašila, umjesto obogatila Hrvatsku. Oreškovićevo objašnjenje o kompetencijama Puljiza, o njegovoj stručnosti, o njegovom doktoratu iz filozofije zapravo tjera suze na oči od smijeha. Ako se Orešković okruži filozofima i psihijatrima, ljudima iz područja društvenih znanosti koje se ne mogu mjeriti egzaktnim brojkama i pokazateljima, onda će Hrvatska i nadalje ostati filozofsko-psihijatrijski slučaj kakva je bila i do sada. Još više je zanimljiv taj izbor Oreškovića, jer on slovi za gospodarstvenika čiji su kriteriji do sada bili isključivo dokazivi ekonomski parametri. Zašto sada odstupa od te filozofije? Tko mu nameće filozofe i psihijatre?

Gdje su u toj priči o EU fondovima zapeli  Ivana Maletić, Goran Marić i Tomislav Čorić?

Međunarodna zavjera, potpomognuta petom kolonom u Hrvatskoj očigledno postoji. U ovom raspadnutom obavještajnom sustavu Hrvatske zahvaljujući „kasnom paljenju“ Tihomira Oreškovića, nije neka umjetnost doći do značajnih obavještajnih podataka koji navode kako se upravo radi o međunarodnoj zavjeri. Određeni krugovi, u koje svakako spadaju krugovi oko, (opet filozofa), Finkelkrauta imaju jednostavan plan. Srušiti Milanovića i Karamarka i prisiliti Hrvatsku na veliku koaliciju "lijevih i desnih" sa novim vodstvima te dvije najveće političke opcije - „Socijal-liberalna internacionala“!

„Nove umivene socijaldemokrate“ vodio bi „antifašista“, partizanski sin Zlatko Komadina! Njegov zadatak, dobiven od Budimira Lončara i Ive Josipovića, je pod lijevi kišobran okupiti sve lijeve snage koje je Milanović svojom bahatošću razbio. Komadina umjerenom retorikom ima zadaću ojačati hrvatsku ljevicu i pobijediti na sljedećim, a VJEROJATNO I PRIJEVREMENIM izborima. Tu bi se našli svi dosadašnji kukurikavci plus Josipović, Čačić, Holy, J.Kosor, D.Kosor, Bandić, Glavaš, Prgomet, Petrina, Ljubo Jurčić, veliki dio Mosta, Živi zid i još neki. Svima njima zajedničko je jedno: SVI SU PROTIV LUSTRACIJE!

HDZ bi, prema ovom planu, trebala preuzeti osoba Manolićevog svjetonazora koji je također protiv lustracije i to bi bio značajan preduvijet za sklapanje velike koalicije projugoslavenskih snaga i konačnu pomirdbu na ideji jugoslavenstva. Zar netko misli da je pomidba bez lustracije moguća?

Napadi na Karamarka da je „sramotno odustao od lustracije“, napadi na Miru Kovača da je i on „sramotno odustao od lustracije“ idu u dva pravca. Prvo je ispitivanje terena jesu li oni stvarno odustali od lustracije, a drugi plan je isprovocirati Karamarka i Kovača na bezuvjetno inzistiranje na raspravi o lustracij  bez referentne točke koja se zove nacrt zakona i prethodnog otvaranja arhiva. Bez toga, o čemu raspravljamo?

>>Bruna Esih: Ne nasjedajmo na konstrukcije o lustraciji - pričekajmo referentnu točku za javnu raspravu (Video)

Ali ne napada se Karamarka radi provođenja lustracije već se u ovom slučaju radi o pokušaju kompromitacije ideje i političkom porazu same ideje o lustraciji!

Lustraciju u današnjim političkim odnosima nije moguće parlamentarno provesi i svi oni koji sile Karamarka i Kovača na raspravu o lustraciji zapravo ih tjeraju u kompromitaciju te ideje i političko samoubojstvo. Ali tu nije toliko važno ni možebitno političko samoubojstvo Karamarka i Kovača, tu je važno da bi kompromitiranje i politički poraz ideje lustracije bio trajni poraz koji bi zauvijek onemogućio lustraciju. Ako bi to usporedili sa refrendumom o braku i da taj referendum nije uspio, zauvijek bi brak ostao izvanustavna definicija!

Zbog čega do sada nitko nije napao Most ili Tihomira Oreškovića da oni „sramotno zaustavljaju lustraciju“!?

Konačan cilj zavjere je KOMPROMITIRATI I ZAUVIJEK ZAUSTAVITI LUSTRACIJU!

Kakve veze s tim ima međunarodna zavjera?

BND, Njemačka tajna policija usko je surađivala s Jugoslavenskom UDBOM i znaju sve o svakom UDBINOM ubojstvu u Njemačkoj, ali i diljem svijeta. O tome ima bezbroj dokaza. Dakle centrima moći u Njemačkoj, zbog njihovih interesa, ne odgovara lustracija, potpuna istina i potpuno osvjetljavanje zločinačkog Titovog režima. Proces protiv Perkovića i Mustača samo su smokvin list, a vjerojatno postoji tajni dogovor da cijela istina nikada ne će izaći na svjetlo dana. Čini mi se da je i to jedan od razloga što su Perković i Mustač izručeni!?

>>Zašto je i komu bila potrebna tripartitna vlada?

Britanska balkanska politika je jasna. Izručili su 500 000 Hrvata i Hrvatica Titu i bili su, i sad su, ključni protivnik  kustriranja jugoslavenskih kadrova. Sorosevim ljudima premrežena američka diplomacija nesto je poput britanske. Francuska lijeva „filozofska“ elita kojoj su bliski i neki hrvatski krugovi odavno se izjasnila o hrvatskoj „slobodnoj i nezavisnoj državi“, a njihove veze s Rusijom su neupitne. Kada u taj komplot dodamo geostrateške interesu s početka teksta i kada hrvatsko Jadransko more stavimo u kontekst ekonomskog motora Hrvatske kojega treba ili zaustaviti ili ovladati njime, onda je sve vrlo čitljivo i bjelodano.

Ne postoji ni jedan dokaz da je Tomislav Karamarko „sramotno odustao od lustracije“! Naprotiv imenovanje ministra Hasanbegovića i Šustara, nominiranje ministra Brkića i izbor ministra Kovača govore sasvim suprotno. Zbog toga ti ministri uz Karamarka i jesu najmonstruoznije napadani političari, najnapadaniji ljudi i njihove obitelji. Napadani su s lijeva i „desna“ zbog toga što jesu ZA lustraciju, a ne zbog toga što NISU ZA LUSTRACIJU!

Nema komentatora ni novinara koji je više od mene pisao i promovirao lustraciju i kad je to bilo korisno i oportuno i obrnuto. A pisao sam baš iz svih gore navedenih razloga, uvjeren da „BEZ LUSTRACIJE NEMA CROATIE“!

Onim našim političkim liderima koji žele lustraciju kao političku nužnost, moramo pomoći, a ne odmoći. Možemo im pomoći općenarodnim, obvezujućim referendumom O LUSTRACIJI u jednom svenacionalnom duhovnom jedinstvu, kakvo smo ostvarili na referendumu o braku. Čekamo njihov signal!

 

Kazimir Mikašek-Kazo