Kao što je hrvatska javnost, nažalost, nakon previše vremena shvatila da Milorad Pupovac ne predstavlja srpsku manjinu u Hrvatskoj, već provodi srbijansku politiku u dogovoru s Dodigom, Vučićem i Nikolićem, tako ista ta javnost mora shvatiti da Goldstein i Kraus nisu predstavnici židovske manjine u Hrvatskoj te nemaju neke osobite veze sa službenom politikom države Izrael.

Naime, navodno se hrvatska “reustašizira”, što je izvorno ruska teza, koju je po uputama iz Beograda “prokazao” samoprozvani povjesničar Slavko Goldstein. U tumačenju izvorne teze Sergeja Lavrova brzo mu se pridružio Pupovac jer su njegovi politički mentori od "tamo preko" vidjeli da je to novo plodno tlo za teroriziranje i blaćenje Hrvatske na međunarodnom planu. Na koncu im se priklonila se i “Antifašistička liga”, koja živi isključivo od podgrijavanja a odmah zatim i osuđivanja imaginarnog fašizma.

>>Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo Hrvatsku za "konvertiranje 30 tisuća Srba na katoličanstvo"

Svijet je jako osjetljiv na nacifašizam, no u Hrvatskoj se to koristi isključivo za promoviranje komunizma koji je u Domovinskom ratu vojno uništen, a u biti je cijelo vrijeme bio krinka velikosrpske politike. Komemoracija u Jasenovcu je iskorištena u najprimitivnije svrhe: kako bi se hrvatska trenutna vlast “prokazala” kao filoustaška, odnosno kako bi se onemogućio novi iskorak Hrvatske i spriječila kanonizacija blaženog Alojzija Stepinca. Dakle, sve je u službi srbijanskih političkih ciljeva!

Narod koji je najviše nastradao tijekom Drugog svjetskog rata jesu Židovi. Dio Židova je stradao i za vrijeme NDH, ali Goldstein i Kraus zaboravljaju da su “antifašistički” partizani najviše oteli Židovima, napose njihove stanove i drugu nepokretnu imovinu. Spomenuti dvojac namjerno zaboravlja da su mnoge sinagoge spalili Nijemci, kao primjerice u Rijeci, ali ih nisu porušili, već su ih porušili upravo toliko slavljeni Titovi partizani.

>>Jakov Sedlar: Zašto Goldstein nije istražio rušenje sinagoge u Karlovcu 1952. i ulogu Josipa Boljkovca?

Kakvi su to Židovi koji radije gledaju parkiralište u Praškoj ulici u Zagrebu, a bilo je nekoliko pokušaja da se tamo sagradi srušena sinagoga? Ista ekipa koja je opstruirala izgradnju sinagoge je održala vlastitu komemoraciju u Jasenovcu. Problem je u tome što takve “sitnice” ne izađu u domaće medije, a nekmoli u svjetske.

Svjetski su mediji prenijeli da su židovska i srpska manjina bojkotirale službenu komemoraciju u Jasenovcu, a kao “službena” potpora im je dobrodošao predstavnik ZAMP-ovske manjine Ivo Boljševik Josipović koji je vlastitu državu iznova osudio u beogradskim medijima. Da nije Jakova Sedlara, koji je svoj najnoviji film o Jasenovcu predstavio prvo u Izraelu, kako bi ovo zlonamjerno bojkotiranje Jasenovca izgledalo? Što bi rekli Izraelci?

Srpski mediji već ovaj incident u Jasenovcu tumače kako bi pojačali pritisak na Katoličku crkvu radi proglašenja Stepinca svetim. I to je svrha i cilj ovakvih perfidnih bojkota i samostalnih komemoracija.  

No, Izraelci nisu budale. Službena izraelska politika jako dobro zna da je Titova Jugoslavija bila rasadnik međunarodnog terorizma i potpomagač mnogih terorističkih organizacija i pojedinaca iz Izraelu nesklonog arapskog svijeta. Izraelski političko-sigurnosni sustav jako dobro zna da je jugoslavenski komunistički režim, čiji su kotačići bili Goldstein i Kraus, blisko surađivao i s planetarno poznatim teroristom Carlosom Šakalom.

>>Francuski sud potvrdio doživotnu robiju jednom od najpoznatijih svjetskih terorista i svojevremeno suradniku jugoslavenske UDBA-e

Kad bi spomenuti dvojac, potpomognut Stazićem i Pupovcem, itko shvaćao ozbiljno, već bi odavno Izrael poslao prosvjednu notu Hrvatskoj zbog “ustašizacije” ili antisemitizma. Ako se već toliko bore protiv ustaša, zašto se ne protive kandidaturi Vesne Pusić za Glavnog tajnika UN-a, kojoj je otac Eugen Pusić provodio rasne zakone i kao ustaški sudac potpisivao deportacije? O tome također treba razmisliti.

Hrvatice i Hrvati moraju shvatiti da su Kraus i Goldstein jugoslavenski boljševici, što znači ateisti, stoga ne mogu biti Židovi, jer židovstvo podrazumijeva vjeru u jednoga Boga, a ne u srp i čekić, budući da je jedina narodnost utemeljena na vjeroispovijesti. Postupci Goldsteina i Krausa pokazali da oni nemaju veze sa Židovima, već zajedno s Pupovcem i sličnima, služe isključivo destabilizaciji hrvatske države i hrvatske vlade, a sve je to politički dirigirano iz Beograda, “večne prestolnice” neprežaljene im Jugoslavije.

 

Mila Marušić