Kad je otkriveno da se za Marija Bukmira, kuma predsjednika Sabora Bože Petrova, u Hrvatskim vodama priprema natječaj za mjesto zamjenika generalnog direktora - dignula se prava bura, nakon čega je on obavjestio javnost da odustaje od kandidature.

-Nakon svih današnjih naslova i optužbi na račun MOST-a i predsjednika Sabora, Bože Petrova koji je krsni kum mom djetetu, donio sam odluku da se neću ni kandidirati za navedenu poziciju. Moje namjere su bile čiste, ali ovaj pritisak je za mene i moju obitelj naprosto prevelik - navodi, između ostalog, Bukmir.

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja sve opravdao činjenicom da je riječ o političkoj funkciji, za koju je, kako tvrdi, Bukmir kvalificiranan.

-Ja sam bio taj koji je inzistirao na tome da se otvori prostor za gospodina Bukmira jer sa smatrao da je idealan za tu poziciju. Nije ga Božo Petrov gurao. Bio sam s njim navečer kad ga je gospodin Bukmir nazvao i rekao da njemu ne treba da ga se proziva, njega i njegovu obitelj, da odustaje, ne želi ni da Most trpi zbog njega, i zahvalio se meni na tome što sam prepoznao njegove kvalitete - kaže Grmoja.

Istodobno, bivši ministar uprave Arsen Bauk od Mostova ministra Slavena Dobrovića službeno je zatražio popis svih političkih funkcija u njegovom sektoru.

M.M.