DORH je najavio pokretanje istrage nakon nalaza državne revizije koji su pokazali sumnjive isplate inozemnih dnevnica trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića tijekom 2015.

U SDP-u, čiji je bivši predsjednik  Zoran Milanović vodio Vladu kad je došlo do spornih isplata, poručuju kako ne misle da im netko politički podmeće.

>>

Tomislav Saucha, koji je u Milanovićevu kabinetu potpisivao putne naloge, traži istragu do zadnjeg detalja.

-Itekako sam pazio tko putuje, kamo i zašto. Puno puta znao sam odbiti putni nalog kada bi procijenio da put nije potreban - kazao je Saucha u izjavi za HRT.

U Mostu pozivaju institucije da odrade svoj posao i koriste se prigodom da podsjete kako već dulje vrijeme, kažu, upozoravaju javnost na lik i djelo Zorana Milanovića.

-Sad je gospodin Milanović nešto što predstavlja političku povijest. On nema neku značajniju ulogu i mi se nećemo baviti tim slučajem - izjavio je saborski zastupnik Mosta Maro Kristić.

Antikorupcijski stručnjak Zorislav Antun Petrović smatra da je ovom aferom u bilo kojem scenariju poslana loša poruka,

-Jer 300 tisuća kuna je puno pogrešaka, a one se konstantno ponavljaju. Pitanje je može li uopće takva osoba raditi na odgovornom mjestu - kaže Petrović.

Milanovićevi posebni savjetnici, podsjetimo, tvrde kako nikamo nisu putovali niti su dobili bilo kakve dnevnice.  Međutim, novac je očito isplaćen i svakako treba utvrditi činjenice.

 

M.M.