Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) nije želio otkriti hoće li HDZ, u nastojanju da osigura dovoljno ruku za potvrdu četiri nova ministra, surađivati i sa Silvanom Hreljom iz HSU-a, inače partnerom SDP-a i HNS-a.

-U ovom trenutku ne bih želio ići dalje od konstatacije da će sve biti poznato nakon drugog kruga lokalnih izbora. Razgovara se s određenim strankama, s određenim saborskim zastupnicima, cilj nam je formirati vladajuću većinu u Saboru - izjavio je Jandroković.

Ponovio je da HDZ ne bježi od prijevremenih izbora, no da drži kako, s obzirom na trošak i vrijeme koje bi uzeli novi parlamentarni izbori, treba još jednom pokušati razgovarati s političkim strankama u Hrvatskom saboru.

-Pred nama je drugi krug lokalnih izbora, još uvijek rezultate tih izbora ne bismo željeli opterećivati nacionalnom razinom - izjavio je predsjednik Sabora.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković potvrdio je da će Sabor novu sjednicu početi 7. lipnja te da će se prije toga sastati Predsjedništvo.

 

M.M.