Darko Horvat budući je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dobit će novo zaduženje - bit će i potpredsjednik Vlade za sve aspekte koji se odnose na gospodarstvo i strukturne reforme, potvrdio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, Darko Horvat je istaknuo da ga je malo iznenadio poziv na ministarsku dužnost i da očekuje puno izazova u resoru gospodarstva koje treba rješavati.

-Od suradnika koji će se iskristalizirati u sljedećih desetak dana, očekuje da ga detaljno upoznaju sa situacijom u Ministarstvu. Nakon toga će zajedno s premijerom predložiti prvi korake - istaknuo je.

Analitičari vjeruju da premijer ima potporu za nova imenovanja i da je najveći dio stranke zadovoljan ovim kadrovskim rješenjima.

- Nakon samovoljnog ustrajavanja na usvajanju Istanbulske konvencije, afere hotmail i niza drugih poteza kojima je sam potkopao svoju poziciju, Plenković je očito bio prinuđen popustiti vrhu stranke. Poglavito tzv. desnoj opciji. Očito je procjenio kako u ovoj situaciji nema drugog izbora. I bolje da je tako - ističe Josip Zdunić, politički analitičar HRsvijeta.

 

M.M.