Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a, bivši prvi potpredsjednik hrvatske vlade te bivši šef hrvatskih tajnih službi, sastao se nedavno u inozemstvu s jednim od istaknutijih operativaca inozemne tajne službe, piše Nacional.

Riječ je o susjednoj BiH i operativcu bosanskohercegovačke obavještajne službe OSA, s kojim se Tomislav Karamarko sastao moguće i kako bi dogovorio pomoć stranog obavještajnog sustava u svojoj budućoj kandidaturi za predsjednika Republike Hrvatske.

Ta se njegova moguća kandidatura, znakovito, počela plasirati kroz razne izvore zasad neformalno najavljivati gotovo u isto vrijeme kada se on u BiH sastao sa stranim špijunom, navodi isti izvor.

Bivši šef SOA-e i bivši ministar unutarnjih poslova, koji zna mnoge državne tajne, već se tajno sastajao s Rusima u Finskoj i s Mađarima pregovarao oko INA-e, gdje je jedan od konzultanata njegov dugogodišnji prijatelj Josip Petrović.

Prema pisanju Nacionala, Tomislav Karamarko sastanak s djelatnicima bosanskohercegovačke obavještajne službe OSA demantira.

- To budi dodatne sumnje i otvara pitanje što o svemu zna SOA - pita se Nacional koji je ekskluzivno objavio ovu priču.

Podsjetimo, dio hrvatskih medija je ranije tvrdio kako su određeni hrvatski političari na meti OSA-e BiH. Međutim, nakon prošlogodišnjeg posjeta šefa SOA-e, Danijela Markića, Sarajevu te su teme nestale iz medijskog prostora.

 

M.M.