Zbog sumnje da je prema 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću počinio kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti, jučer je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo priveden je i ispitan 42-godišnji pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Matko Škalamera.

Kako Novi list neslužbeno doznaje, Škalamera negira da je prijetio Dobrivoju Arsiću na nacionalnoj osnovi, niti je ikada isticao rasnu netrpeljivost prema bilo kojoj osobi. Njega se tereti da je oštećenom 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje.

Policija je izvijestila s obzirom na to da se radi o državnom službeniku koji je s 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštitu da će on sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe.  

Osumnjičeni za napad je Matko Škalameri, poznat kao dugogodišnji iskusni član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja i vrhunski alpinist, osoba koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude. 

Komadina osudio nasilje

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina osudio je u ponedjeljak svako nasilje “bez obzira na to je li motivirano nacionalnom i vjerskom pripadnošću, ideologijom ili sportom”, poručivši kako je potrebno izmijeniti kazneni zakon jer da “očito bez sankcija neki ljudi misle da je sve dopušteno”.

-Osuđujemo svako nasilje, pogotovo u ovoj županiji, bez obzira na to je li motivirano nacionalnom ili vjerskom pripadnošću, ideologijom ili sportom, istaknuo je Komadina na redovitoj konferenciji za novinare.

 

M.M.