Plenkovićevu najavu dolaska Borisa Miloševića u Knin I odlazak Tome Medveda na koomemoraciju u Grubove osudili su danas iz Hrvatskih suverenista I Mosta.

- Povezivati i stavljati u isti kontekst Oluju i jedan izolirani, presuđeni zločin koji je za svaku osudu u Gruborima, po mome je mišljenju, akt potpunog priznavanja pobjede velikosrpskog agresora, tada ratnog, a sada mirnog Vučića i Pupovca. Takvu odluku može donijeti čovjek na razini predsjednika Vlade Andrej Plenković ili iz dubokog neznanja, iz duboke neodgovornosti ili zbog nacionalne izdaje, rekao je Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista.

Sličnog stava je i Mostov Marin Miletić.

- Radi Oluje, radi veličanstvene akcije ne može se staviti u isti rang kao i zločin koji se dogodio, a koji je za svaku osudu. Po našem viđenju, trebalo je neki drugi dan se najaviti i onda da i premijer ode u Grubore, rekao je Marin Miletić iz Mosta nezavisnih lista.

Stipo Milinarić (Klub zastupnika Domovinskog pokreta) ocijenio je da SDSS po naputcima predsjednika Srbije Aleksandra Vučićevim već godinama pokušava relativizirati i negirati srpsku agresiju, a da je ove godine po prvi puta “trgovački” ispregovaran odlazak potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a u Knin a Tome Medveda u Grubore.

-Ne želim i neću sagnuti glavu pred očiglednom trgovinom i izjednačavanjem žrtve i agresora kao što ju je sagnuo Tomo Medeved, kazao je Milinarić, inače hrvatski branitelj i bivši logoraš.

-Plenkovićeva Vlada umjesto da traži ratnu odštetu od Srbije pokušava Domovinski rat prikazati kao kvazigrađanski rat i to sve zbog 76 ruku u zraku da bi bili na vlasti, dodao je Mlinarić.

 

M.M.