Predsjednik Hrvatskoga sabora, Gordan Jandroković, koji boravi u službenom posjetu Kanadi,  u Ottawi je razgovarao s generalnom guvernerkom Julie Payette, koja u toj državi predstavlja britansku kraljicu.

Na sastanku su potvrđeni izvrsni bilateralni odnosi Hrvatske i Kanade, a guvernerka Payette je istaknula da je Hrvatska divna zemlja - koju je na jednom od svojih putovanja i sama posjetila - i da je uspostavljanje izravnih letova kanadskih aviokompanija za Hrvatsku dobra gospodarska poveznica.

Na razini globalnih pitanja predsjednik Sabora Jandroković je naglasio savezništvo i dobru suradnju dviju država u okviru NATO-a te brojnu hrvatsku zajednicu u Kanadi kao važan most i poveznicu između dvije zemlje.

Payette je inače znanstvenica impresivne karijere i prva državnica u svijetu koja je u prethodnoj karijeri bila astronautkinja te je dva puta letjela u svemir.

Jandroković je prvi strani dužnosnik kojeg je u službeni posjet primila nova guvernerka, koja je dužnost preuzela početkom listopada.

 

M.J.