Srbija priprema tajni plan koji će tijekom 2018. izazvati nemire na Kosovu. To je jedan od zaključaka dokumenta koji je objavio Kosovski institut za međunarodne studije, piše gazetaexpress.com.

Prema podacima koje spomenuti Institut navodno posjeduje, srbijanska tajna služba uspostavila je posebnu postrojbu pod nazivom 'Vukovi' koja je pripremila tajni plan za poticanje nasilja i etničkih nemira na Kosovu.

Klan Kosova TV tvrdi da posjeduje dokument koji dokazuje da ova paravojna ima svoju osnovu u Srbiji, ali djeluje i na području Kosova. Prema istom izvoru, ova postrojba ima osam baza, a angažirano je 162 ljudi koji su dio srpskih sigurnosnih struktura. Prema ovom dokumentu, Srbija je izdvojila 20 milijuna eura za realiziranje ovog plana.

Prema ovom izvoru, cilj ove paravojne postrojbe su nasilne aktivnosti koje bi mijenjale trenutnu sigurnosnu situaciju na terenu, uključujući sigurnost Srba koji žive i rade na Kosovu.

Prema istim izvorima, od Vlade Srbije očekuje se da će međunarodnoj zajednici i Vladi Kosova pojasniti o čemu se u ovom slučaju radi.

Podsjetimo, u utorak je u Kosovskoj Mitrovici ubijen lokalni čelnik kosovskih Srba, Oliver Ivanović.

 

M.M.