Lepu Brenu, koja se i dalje ističe kao Jugoslavenka, nitko ne može zaustaviti. Tijekom subote i nedjelje ((15. i 16. 12. 2019.) imat će čak dva koncerta u zagrebačkoj Areni! Hrvatski mediji za te su joj nastupe radili (besplatnu!) propagandu još od početka godine, a dosad je u povodu toga sudjelovala gotovo u svim tv emisijama, pa čak i u informativnim!

Ludnica!

Međutim, gotovo nitko nije ni spomenuo da ovu „kavansku pjevačicu“ pamtimo još iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, kada je navodno u Brčkom (BiH) davala svesrdnu podršku srpskim četnicima, i kad ih je zabavlja, dok su na desetine tisuća nevinih ljudi ubijani i masakrirani u BiH i Hrvatskoj. Tada se i fotografirala u četničkoj odori, zajedno sa ratnim zločincima. Zbog svega toga na inicijativu moje malenkosti prije deset godina, kad je zadnji put nastupala u zagrebačkoj Areni, braniteljske udruge organizirale su veliki protest, pa čak i ispred Arene, prije njezina nastupa. Tada smo među ostalim naglašavali da nikada nije rekla ni jednu riječ protiv velikosrpske agresije, niti se pokajala zbog potpore četnicima u ratu.

Jugoslovenka Lepa Brena ili Fahreta Jahić nije dobro došla u Zagreb. To ćete čuti od svakog domoljuba. Ona je i dalje popularna, ali prije svega od onih koji vole "srpski hopa-cupa", a takvih na žalost nije malo ni u Hrvatskoj. Ako već nastupa kao Jugoslovenka u Hrvatskoj neka njezini nastupi budu humanitarnog karaktera, a ne u stilu "pokupi lovu i bježi!“ Hrvatski branitelji su se borili i protiv rušenja Jugoslavije (ni Srbija se već odavno tako ne zove), pa otkuda pravo ovoj "četnikuši", da prije svih mlade potiče na zločinački komunistički režim, u kojem je stekla enormno bogatstvo s pjesmuljcima ala "Bum, Cile, bum", „Sitnije, Cile, sitnije", i takvim sprdačinama? Mogu, na kraju krajeva, srpski mediji i dalje vikati da je Brena "velika balkanska zvijezda", ali i ona mora shvatiti i pokajati se za sva zla koja je činila u vrijeme kad je Hrvatskom i BiH, zbog njezine braće, tekla nevina krv.

S obzirom na termine koje je dobila za nastup u Zagrebu, ne bi nas začudilo da je došla dati potporu i pjevati za Zorana Milanovića.

Sve u svemu, srami se, ako srama imaš, Lepa Breno!

 

Mladen Pavković