Marin Radišić, načelnik općine Čitluk pozitivan je na koronavirus, prenijeli su mediji u BiH.

-Među novih sedam pozitivnih slučajeva na koronavirus (Covid-19) je i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, objavio je Vecernji list, pozivajući se na izvore iz SKB Mostar.

Vijest je potvrdio i sam načelnik Radišić, izjavivši za Brotnjo.info kako se on na Covid-19 testirao jučer i da je njegov nalaz pozitivan.

Načelnik Radišić o navedenom je uputio pismo koje prenosimo u cijelosti.

''Vijest da sam pozitivan na test koji se provodi za potvrđivanje zarazne bolesti COVID-19  koji je proveden jučer tijekom dana, a pronijela se po medijima i društvenim mrežama, točna je i istinita. S obzirom na funkciju koju obnašam smatram potrebnim da Vam se obratim radi objektivnog i istinitog prezentiranja stanja u kojemu sam se našao osobno te zajedno sa cijelom našom općinom i njenim žiteljima. 

Zarazna bolest COVID – 19 u našu općinu je ušla prije dvadesetak dana i bez obzira na sve poduzete aktivnosti dosta brzo je zarazila više desetaka stanovnika. Osobno zbog posla koji obnašam, učinio sam sve zajedno sa Stožerom Civilne zaštite da se ova zaraza i njeno širenje uspori i što je moguće prije zaustavi.

Zbog prirode posla koji obnašam i brojnih kontakata koje nisam mogao izbjeći bio sam izloženiji infekciji nego prosječan stanovnik te sam zasigurno u nekom od tih kontakata i zaražen iako sam stalno nosio zaštitnu masku i rukavice. Osim blago povišene temperature nisam imao nikakve druge simptome. Nakon što se temperatura počela ponovo pojavljivati otišao sam na testiranje, a čiji ste rezultat već doznali.

Trenutno se osjećam dobro i nalazim se u izolaciji iz koje vam se obraćam sa zahtjevom i molbom da se pridržavate svih propisanih mjera koje su Vam dobro poznate i već su više puta oglašene, te ukoliko osjetite i najmanju promjenu u vašem organizmu da se odmah javite vašem liječniku. U trenutcima kada je cijeli svijet užasnut i zabrinut nezapamćenom svjetskom pandemijom, uvjeren sam  i siguran da je svi zajedno uz Božju pomoć možemo, moramo i hoćemo pobijediti te Vas u to  ime pozdravljam i želim svako dobro'', stoji u pismu .

Podsjetimo, Marin Radišić (HDZ BiH) izabran je za načelnika općine Čitluk na izborima 2016. godine. Prije toga, u dva je mandata obnašao dužnost predsjednika Općinskog vijeća.

 

M.J.