Arhiva članaka HRsvijet.net

Tražimo skidanje emisije s programa HTV-a i ispriku hrvatskim žrtvama srpsko-crnogorskog četničkog divljanja nad Dubrovnikom, te suspenziju onih koji su donijeli odluku o emitiranju stranog izdajničkog, za Hrvatsku apsolutno neprihvatljivog programa – stoji u pismu dr. Zvonimira Šeparovića upućenog hrvatskoj javnosti.

Dr. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva, pozvao je danas u svom pismu, upućenom na brojne adrese širom Hrvatske, na prosvjed hrvatske javnosti protiv emitiranja dokumentarne sedmodijelne serije “Rat za Dubrovnik” TV Crne Gore, s čijim je emitiranjem Hrvatska televizija započela u utorak, 15. veljače, i to u udarnom terminu u 20.10 sati na prvom programu HRT-a.

- U prvoj epizodi serije “Uvod u rat” čuli smo o nacionalistima, ustašama, o Tuđmanu kako s Miloševićem dijeli BiH, slušali smo i vidjeli generale zločinačke JNA, Kadijevića i Adžića. Nedopustivo je da na Hrvatskoj javnoj televiziji gledamo crnogorsku verziju Rata za Dubrovnik, jer upravo su Crnogorci razarali i ubijali Grad pod zaštitom UNESCO-a. Čuli smo i kako će graditi novi stari Dubrovnik, pokazali su snimke Yutela, vidjeli smo kako je 1991. na Žabljaku Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom u svijetu! Smak svijeta!

Crnogorci razaraju kulturno središte Dubrovnika, a sebe proglašavaju ekološkom državom!- s nevjericom dr. Šeparović navodi u svojem pismu upućenom hrvatskoj javnosti, te dodaje:

- Moramo nešto poduzeti! Moramo se javljati na HTV i tražiti obustavu prikazivanja te pokvarljive slikopisne crnogorske promidžbene robe i suspenziju onih koji su donijeli odluku o emitiranju stranog izdajničkog, za Hrvatsku apsolutno neprihvatljivog programa. Tražimo odgovornost odgovornih HTV-a, skidanje emisije i ispriku hrvatskim žrtvama srpsko-crnogorskog četničkog divljanja nad Dubrovnikom.- zaključuje u svojem pismu dr. Zvonimir Šeparović.

Najava na internet stranicama HTV-a

Dokumentarnu seriju "Rat za Dubrovnik" autorice Snežane Rakonjac, Državna televizija Crne Gore, snimila je u Dubrovniku u povodu 19. obljetnice napada JNA na jug Hrvatske. U seriji je korišten arhivski materijal o stradanjima Dubrovnika, snimke svjedočanstava predstavnika dubrovačke vojne i civilne vlasti, kao i zatočenika iz logora Morinj. Zanimljivost sedmodijelnog serijala jest pogled s druge strane bojišnice. Prva epizoda "Uoči rata" bavi se raspadom bivše Jugoslavije, rasplamsavanjem nacionalizma, početkom rata te mobilizacijom u Crnoj Gori i pripremama za napad na Dubrovnik. - stoji u najavi dokumentarnog serijala na stranicama HTV-a.