Arhiva članaka HRsvijet.net


Mladež HČSP-a - Hrvatska starčevićanska mladež, organizirala je subotu u 14 sati na Trgu bana Jelačića prosvjed protiv gay-parade, koja se istovremeno održavala u glavnom gradu Republike Hrvatske. Poslušajte zanimljiv govor generala Glasnovića, koji je bio jedan od govornika na spomenutom prosvjedu. Pučki pravobranitelj Jurica Malčić je dan prije prosvjeda izrazio zabrinutost gleda tog događaja:

""Što se tiče Prosvjeda protiv "gay-parade"u organizaciji mladeži HČSP-a, izražavam zabrinutost što su u najavama tog skupa izneseni netočni i homofobični navodi koji mogu biti poticaj na diskriminaciju i govor mržnje", izjavio je u petak Malčić.

Organizatori parade su do posljednjeg trenutka vršili pritisak na zagrebački MUP, ne bi li se kontraprosvjedi zabranili, ali policija je ipak u demokratskom duhu dopustila protureakciju na ovu akciju. Na zabranu protuprosvjeda se pozivalo zbog mržnje koju je šef Mladeži te stranke iskazao u svom priopćenju, u kojem je pripadnike seksualnih manjina okrivio za širenje AIDS-a i ostalih bolesti koje ugrožavaju zdravlje građana, te ih nazvao gorima od Hitlera.

'Pokazali smo da smo ponosni i hrabri i da ćemo tu ostati. Oni su svoju poruku jasno dali i sve drugo je suvišno komentirati. Svojim govorom mržnje kršili su Ustav, a ako su protiv Ustava onda su i protiv Republike Hrvatske'', rekao je Marko Jurčić, jedan od organizatora Zagreb Pridea.

Protuprosvjed je, unatoč velikim strahovanjima organizatora, prošao relativno mirno, a neke od avanturistički nastrojenih pojedinaca koji su kroz sporedne prolaze i ulice okušali doći do povorke da bi izvikivali svoje poruke policija je vrlo oštro disciplinirala i odvela u marici pred očima promatrača. Mirniji sudionici Anti-gay pridea priznali su da su za okupljanje saznali preko facebooka i da su svoje neslaganje došli izraziti jer su protiv «takvog načina života» i «žele imati djecu».

Dok su u Pride povorci ove godine možda zaostajali s maštovitim transparentima («Baterije u pendreke»), anti-gay pride je bio nešto "raznovrsniji", skandirajući uz pjevanje «Zovi samo zovi»: «Vi niste Hrvatska» i «Hrvatsku ne damo» uz transparente poput: «Ne lijegaj s muškarcem kao s ženom (lev. 18,22)», «Da je bog htio stvoriti pedere stvorio bi Adama i Stevu», te «Tisuće se obratilo, obrati se i ti!»

Summa summarum, može se reći da je cijeli kontraprosvjed ostavio dosta neozbiljan utisak, što je zasigurno i rezultat činjenice da je prosjek starosti prosvjednika bio između petnaest i osamnaest godina. Tako je, u cijeloj toj "gunguli", buci i skandiranju, relativno nezapaženo prošao odličan govor generala Glasnovića, koji je u biti trebao označiti suštinu ovih prosvjeda. Nažalost, glupost pojedinaca je uvijek veća od pameti, tako da je još jednom propuštena prilika za značajniji otpor pervertizaciji seksualnog života u Hrvata. Pogledajte govor generala Glasnovića:

 

PRIREDIO: Boris Kolak